Incepe lupta impotriva soferilor de camioane care distrug soselele. Control al tonajului pe un drum din Timis

De Adrian Panduru
7Comentarii
Incepe lupta impotriva soferilor de camioane care distrug soselele. Control al tonajului pe un drum din Timis
© Foto: arhiva
Autoritățile județene declanșează lupta împotriva mașinilor cu tonaj mare care circulă pe drumurile județene și distrug aceste șosele. Este vorba de mașinile care circulă ilegal pe aceste drumuri, depășind tonajul admis sau cele care nu au o autorizație specială în acest sens. CJ Timiș demarează procedurile pentru construcţia unui spaţiu de servicii şi control pentru verificarea tonajului pe DJ 691 km 40+670, stânga.

Pe masa consilierilor județeni, la următoarea ședință, va fi și proiectul de hotărâre referitor la studiul de fezabilitate pentru demararea acestei construcții. Construcția va fi amplasată pe drumul județean 691, drumul de la Timișoara la limita judeșului Arad, la Alioș. Aici urmează să fie amplasat un cântar și să fie construit un spațiu de servicii și control pentru verificarea tonajului. Depășirea de tonaj pentru drumurile județene înseamnă peste 40 de tone, dar sunt și șosele pe care limita admisă este de 12 tone. Se eliberează și autorizații speciale de tonaj, în funcție de drum și portabilitatea acestuia, dar nici acestea nu sunt multe.

Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a tras un semnal de alarmă încă de la începutul mandatului său legat de mașinile care depășesc tonajul și distrug drumurile județene. Acum, pe masa consilierilor județeni, la ședința de la finalul acestei luni, va fi proiectul referitor la aprobarea Studiului de Fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiție “Construcţie spaţiu servicii şi control pentru verificare a tonajului pe DJ 691 km 40+670, stânga” și a declanșării procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes județean.

„Având în vedere situaţia de fapt şi de drept şi anume creşterea traficului greu şi periclitarea siguranţei circulaţiei, care au dus la degradarea stării tehnice a DJ 691 Timişoara – limita Judeţului Arad, luând în considerare prevederile O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, Consiliul Judeţean Timiş în calitate de proprietar şi administrator al drumurilor judeţene şi-a propus astfel realizarea obiectivului de investiţii Construcţie spaţiu servicii şi control pentru verificare a tonajului pe DJ 691 km 40+670, stânga”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Valoarea totală estimată pentru realizarea proiectului, conform devizului general, este de 629.347 lei, iar durata de realizare este de două luni, sursa de finanțare fiind bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor