Incepe inscrierea la gradinita. Mii de locuri in Timis

De Adrian Panduru
Incepe inscrierea la gradinita. Mii de locuri in Timis
© Tion: Incepe inscrierea la gradinita. Mii de locuri in Timis
Începe înscrierea la grădiniță. În primele două săptămâni vor fi reînscriși copiii care deja frecventează grădinița, iar din 21 mai vin „bobocii”, prichindeii care nu au mai fost până acum la „grădi”.

La grădiniță sunt înscriși copiii între 3 şi 6 ani. Reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2018-2019 va începe luni, în 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniţi se va derula din 21 mai.

În Timiș sunt disponibile la grădiniță 19.410 locuri, in 815 grupe: 5.868 de locuri în grupa mică, 7.773 în grupa mare și 5.769 de locuri în grupa mijlocie.

În Timișoara sunt 336 de grupe cu 8.496 de locuri.

Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există).

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). Pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele:

– existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
– existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
– existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă;
– existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean până la data de 18 mai nu pot fi discriminatorii și nu pot include liste de preînscrieri. Conform Ministerului Educației, criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor