Incepe FEST-FDR 2018! Singurul festival din Romania dedicat dramaturgiei nationale

De A. M. A.
Incepe FEST-FDR 2018! Singurul festival din Romania dedicat dramaturgiei nationale
© foto: TNT
„Emoții, sentimente contradictorii, lumini, umbre, culori, dans, muzică, tragedie, dramă, comedie”, așa sunt descrise spectacolele din cadrul ediției din acest an a FEST-FDR! Fie ele în sălile Teatrului Național din Timișoara, fie în afara lor!

Ne așteaptă 9 zile de festival magic, cu 23 de spectacole, teatru, muzică, dans, teatru acrobatic la înălțime, teatru cu păpuși în mărime naturală și nu numai! FEST-FDR se desfășoară în perioada 5-13 mai și este organizat de Teatrul Național, susținut de Primăria și Consiliul Local Timișoara, cu sprijinul UNITER, iar la ediția din acest an, „ festivalul a lansat o provocare atât creatorilor, cât și publicului, plasând toate evenimentele sale într-un concept care traduce însăși dinamica societății: Involuție – Revoluție – Evoluție”, ne transmit reprezentanții Teatrului Național!

„Involuție – Revoluție – Evoluție este schema dialectică ce caracterizează orice parcurs social, cultural și de gândire. De aceea, dintr-un punct de vedere, s-ar putea spune că tema aleasă pentru această ediție a festivalului este una generoasă. Căci dacă, în mod sigur, într-un festival nu încerci să marchezi involuția unui proces artistic, este imperios necesar să vorbești despre evoluția și (uneori) chiar despre revoluția stilistică a dramaturgiei românești actuale, care începe să se consolideze pas cu pas și care, îmbucurător, primește suflul proaspăt al unor noi condeie. Despre calitate, valoare și reprezentativ este vorba și în selecția europeană. Regizorii Luk Perceval și Milo Rau. Compania Zahrbat și Compania Pál Frenak. Dramaturgul Dejan Dukovski. Și cum, uneori, este suficientă doar enumerarea pentru a da imaginea întregului, putem spune: acesta este FEST-FDR2018”, afirmă Oana Borș, selecționerul și totodată coordonatorul FEST-FDR 2018.

FEST-FDR2018 va transforma orașul nostru într-o scenă imensă, care va avea ceva de oferit tuturor! Publicul timișorean este așteptat atât în una dintre sălile Teatrul Național ( Sala Mare, Sala 2 și Studio „Uțu Strugari”), cât și în afara lor, mai precis în Piața Victoriei și în Parcul Civic, lângă Sala 2. La spectacolele în aer liber accesul este gratuit.

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe pagina de internet a Teatrului Național.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile de bilete ale Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic). Studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50% din prețul biletelor, iar elevii beneficiază de o reducere de 75% . De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor