Incep procesele pe fond: 50 de elevi acuzati de frauda la BAC vs. Inspectoratul Scolar Timis​

De Adrian Panduru
Incep procesele pe fond: 50 de elevi acuzati de frauda la BAC vs. Inspectoratul Scolar Timis​
© TION: Incep procesele pe fond: 50 de elevi acuzati de frauda la BAC vs. Inspectoratul Scolar Timis​
Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a reputat până acum opt victorii în ceea ce priveşte procesele cu elevii care au fost eliminaţi de la Bacalaureat la Făget, pe motiv că au fraudat examenul. Nu au început încă procesele pe fond, dar primele acţiuni, cele de anulare ale proceselor verbale de sancţiune, s-au declanşat.

Aproximativ 50 de elevi, din cei 143 care au fost eliminaţi de la Bacalaureat, al Făget, au iniţiat, până acum, prin avocaţi, acţiuni în instanţă. Acţiunile preliminare, cele de anulare a proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a fraudei au început deja, iar inspectoratul a câştigat opt dintre acestea. Nu este însă o victorie finală, procesul îşi urmează cursul în judecata pe fond, aceasta urmând să înceapă de săptămâna viitoare. Oricum, timpul se scurge, iar o sesiune de Bacalaureat, cea de toamnă, a trecut deja.

Elevii sunt eliminaţi şi nu pot participa la două sesiuni consecutive ale Bacalaureatului. Dacă tinerii ar fi avut câştig de cauză în contestarea proceselor-verbale în instanţă, atunci ar fi putut, spre exemplu, să se înscrie la facultate. Aşa s-a întîmplat în cazul Bihor, când elevii au contestat aceste procese verbale şi au câştigat, putându-se înscrie imediat la facultate pe baza deciziei instanţei, eliminarea lor de la BAC devenind nulă.

„Sunt opt situaţii, la complete de judecată diferite, în care s-a respins cererea de anulare a procesului-verbal. Prin judecarea pe fond se cere anularea măsurii pe care am aplicat-o”, spune Aura Danielescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

Deşi vin în continuare cereri de chemare în judecată, iar numărul celor 50 de elevi poate creşte de la o zi la alta, potrivit reprezentanților inspectoratului, nimenni nu a cerut daune. Oricum, o sesiune de Bacalaureat a trecut deja, mai urmează cea de vară, iar la cea de toamnă elevii care au fost eliminaţi pentru că ar fi copiat la Bacalaureatul de la Făget vor putea da din nou examenul – cu sau fără proces.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Doar 30 de elevi au promovat Bacalaureatul la Faget

Inspectoratul Scolar Timis, ingropat in procese dupa eliminarea elevilor acuzati de frauda la BAC

O prima victorie a Inspectoratului Scolar Timis in procesul cu elevii eliminati pentru frauda la BAC, la Faget

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !