Incep exproprierile de terenuri pentru construirea autostrăzii Lugoj-Deva

Ca urmare a Hotărârii de Guvern nr. 1232 din 6 decembrie 2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Autostrada Lugoj – Deva”, Comisia care va verifica dreptul de proprietate sau alt drept real al titularilor imobilelor proprietate privată a început procedura de expropriere.

„Este vorba despre terenurile proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de investiţie de utilitate publică „Autostrada Lu goj – Deva”. A fost întocmit planul de amplasament şi tabelul cu prinzând imobilele supuse exproprierii, urmând să fie anunţate toate persoanele în cauză”, a precizat Francisc Boldea, primarul Municipiului Lugoj. În total, va fi expropriată o suprafaţă de peste 102.000 mp, care necesită o sumă de 3.131.546 lei, preţul fiind de circa 7 Euro/mp teren expropriat. Drumul de acces către autostradă, a cărui construcţie va trece prin spatele Liceului Agricol, va a vea o lungime totală de 11 km, urmând să fie expropriate 77 de par cele de terenuri, iar aproximativ 7.000 mp vor fi luaţi din domeniul public al municipiului Lugoj. Contractul de proiectare şi execuţie a primilor 27 km din tronsonul de autostradă Lugoj-Deva a fost scos la licitaţie de către Compania de Autostrăzi, la sfârşitul anului trecut. Valoarea contractului este estimată la aproape 1,12 miliarde de lei, iar lucrările ar trebui să dureze patru ani şi jumătate. Un procent de 85% din finanţare este asigurată din fondurile de coeziune de la Uniunea Europeană.

Proprietarii terenurilor expropriate trebuie să depună documentaţia pentru a primi banii cuveniţi Documentaţia – respectiv Anexa nr. 1- Planul cu amplasamen tul lucrării şi Anexa Nr. 2 – Tabel cuprinzând imobilele supuse exproprierii, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Autostrada Lugoj – Deva”, pe teritoriul administrativ al municipiului Lugoj – va rămâne afişată la sediul Primăriei Municipiului Lugoj până la finalizarea procedurilor de acordare a despăgubirilor. „Persoanele interesate se pot adresa pentru informaţii, pentru ridicarea formularului tip al cererii de acordare a despăgubirii şi pentru depunerea dosarului (cererea, copia actului de identitate, documentele doveditoare: actul de proprietate, acte de stare civilă, originale şi/sau copii legalizate) la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, camera 105A, sau la următoarele numere de telefon 351620 sau 352240 int. 216”, precizează Mihaela Ştefănescu, secretarul tehnic al Comisiei.

În cazul în care titularii drepturilor reale nu depun cererea şi/sau documentele doveditoare, expropriatorul va notifica a cestora sumele propuse pentru plata despăgubirilor şi le va consemna întrun cont bancar deschis pe numele expropriatului. Despăgubirile vor fi eliberate în condiţiile legii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor