Incep controale pe drumurile judetene. Grindeanu: Vreau sa instauram legea pe drumurile din Timis

De Adrian Panduru
14Comentarii
Incep controale pe drumurile judetene. Grindeanu: Vreau sa instauram legea pe drumurile din Timis
© TION: Incep controale pe drumurile judetene. Grindeanu: Vreau sa instauram legea pe drumurile din Timis
Pe drumurile județene încep controalele în ceea ce privește transportatorii ale căror camioane depășesc limita de tonaj admisă. Unele drumuri sunt stricate de aceste camioane care circulă ilegal. Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul Județean de Poliție au semnat protocolul prin care demarează controalele pe drumurile județene din Timiș.

Nu puține din drumurile județene din Timiș sunt stricate de camioanele care depășesc limita de tonaj admisă, spun reprezentanții CJ Timiș. De acum înainte, o dată cu semnarea acestui protocol, camionagiii, mai precis transportatorii, vor fi amendați. Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, e tranșant: „Vreau să instaurăm legea pe drumurile din Timiș”.

Prin acest protocol, cei care depășesc limita de tonaj vor fi amendați. Pe drumurile județene din Timiș nu pot circula camioane care depășesc limita admisă – peste 40 de tone. Nu pot circula nici camioanele care depășesc 25 de tone, dacă nu au autorizație specială eliberată de Consiliul Județean Timiș. Această autorizație costă aproximativ 200 de lei pe transport și le dă dreptul transportatorilor care au camioane peste 25 de tone, până la 40, să tranziteze drumurile județene.

„Am vrut să dăm greutate acestui demers, pentru a arăta hotărârea noastră, a Consiliului Județean Timiș și a Inspectorautlui Județean de Poliție de a pune în practică acest protocol, pe ceea ce înseamnă lucrurile de care am vorbit foarte mult lunile trecute legate de controalele comune pe drumurile județene din Timiș. Acest protocol înseamnă echipe mixte formate din angajații CJ Timiș și reprezentanții poliției județene. Examenul cel mai important va fi punerea în practică a acestui protocol. Ne dorim să reușim să instaurăm legea pe drumurile județene. Lucrul acesta putem să-l facem în această colaborare instituțională, care oficial începe astăzi prin semnarea acestui protocol”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș Sorin Grindeanu, care a semnat protocolul cu șeful Poliției Timiș Ion Mirescu.

În prezent, Consiliul Județean Timiș deține un căntar mobil. În două săptămâni se va mai achiziționa un astfel de cântar, iar până la finalul anului va mai fi cumpărat un cântar fix.

„Din păcate, în județul Timiș, pe rețeaua de drumuri județene nu s-a respectat legea din acest punct de vedere, și aici intervine vina instituției pe care o conduc. Cetățenii sunt primii păgubiți, instituția pe care o conduc acum este păgubită din mai multe puncte de vedere. Este păgubită pentru că nu se încasează bani pe acele autorizații speciale de transport de la 25 la 40 de tone. În al doilea rând, tot noi trebuie să venim să reparăm drumurile pentru că sunt stricate de acel trafic greu”, a spus Grindeanu.

În ultima lună s-au eliberat 50 de autorizații speciale. DJ 691 este drumul cel mai afectat de camioanele care depășesc tonajul. La Pișchia, sensul de ieșire din județ, de la Timișoara spre Mașloc, drumul este aproape perfect, cel de intrare, înspre Timișoara, este vălurit, în sensul că se vine cu transport greu spre urbea de pe Bega. Breteaua de la Moșnița la Bucovăț, care iese la Remetea, e la fel de circulată. Șoferii vin cu camioanele grele de pe DJ 691 și intră pe semicentura orașului, ies la Remetea, apoi la Moșnița, să ocolească Timișoara, și merg spre Buziaș.

„Îi atenționez pe transportatori să respecte legea. Vreau să instaurăm legea pe drumurile județene”, a spus Grindeanu.

 14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor