Incendiul de la Schipol

Reactualizat la:
Autorităţile olandeze au informat ambasada României din Haga că e posibil ca un cetăţean român să se fi aflat printre victimele incendiului izbucnit în noaptea de 27 octombrie 2005 la Centrul de detenţie de la Aeroportul Internaţional Schiphol.

11 persoane şi-au pierdut atunci viaţa în flăcările care au cuprins o locaţie aflată sub jurisdicţia Guvernului Olandei, unde erau reţinute persoane care urma să fie returnate în ţările de origine.

Există totuşi o doză de incertitudine dat fiind starea degradată a cadavrului. Totuşi, autorităţile au făcut demersuri pentru identificarea familiei şi anunţarea acesteia. Se încearcă identificarea a două rude de gradul 1 dispuse să vină în Olanda pentru prelevarea de teste biologice care să ajute la identificarea victimei.

Potrivit autorităţilor olandeze, românul despre care se crede că a murit în incendiu nu comisese nici o infracţiune pe teritoriul Olandei, dar era reţinut în centrul de detenţie pentru şedere ilegală. Ambasada României la Haga se află în contact permanent cu oficialităţile olandeze pentru clarificarea cauzelor incendiului şi pentru stabilirea responsabilităţilor.
Regulament de plasare a anunturilor