Încă o modificare pentru zilieri

De Andreea Pintea
Încă o modificare pentru zilieri
Legea ce reglementează activitatea zilierilor a fost, din nou, modificată aducându-se noi completări.

ARAD. În Monitorul Oficial nr. 575 din 15 iulie 2019 a fost publicată Legea nr. 132 pentru modificarea și completarea Legii nr. 52 / 2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, noile reglementări prevăd suplimentarea domeniilor de activitate în care se poate presta activitate cu zilieri, instituindu-se totodată și o serie de măsuri cu privire la activitatea desfășurată în domeniul creșterii ovinelor caprinelor sau bovinelor în sistem extensiv, prin pășunatul sezonier, în regim semiliber.

Astfel, angajatorii / beneficiari vor putea utiliza zilieri și pentru activitățile aferente următoarelor domenii: activități de cercetare-dezvoltare în științe sociale și umaniste – clasa 7220 (săpături arheologice); creșterea materialului săditor –creșterea plantelor ornamentale, inclusiv gazon pentru transplantare, operațiuni de îngrijire / curățare a pomilor, activități ale pepinierilor, cu excepția celor pentru arboi de pădure – clasa 0130.

„În domeniul creșterii animalelor în sistem extensiv, prin pășunatul sezonier în mod tradițional al ovinelor caprinelor sau bovinelor, în regim semiliber, un zilier poate presta activitate pentru același beneficiar, maxim 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic. De reglementarea această beneficiază persoana care deține cel puțin 50 de ovine, 25 de caprine sau 3 bovine, după caz, generatoare de venit”, au transmis reprezentanții ITM Arad.

„Zilierii pot presta doar muncă necalificată, în domeniile expres prevăzute de lege, utilizarea acestora pentru desfășurarea unor activități în beneficiul unui terț fiind interzisă, excepție făcând situațiile în care beneficiarii au încheiat contracte de prestări de servicii cu terții”, mai atrag atenția inspectorii în muncă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor