Încă e blocaj urbanistic la Timișoara. Nu a venit motivarea instanței, deși PMT a câștigat procesul cu Prefectura

De Roxana Deaconecu
3Comentarii
Încă e blocaj urbanistic la Timișoara. Nu a venit motivarea instanței, deși PMT a câștigat procesul cu Prefectura
Blocajul urbanistic din Timișoara durează deja de câteva luni, iar funcționarii PMT încă nu pot elibera certificate de urbanism în baza Planului Urbanistic General dacă nu există un PUZ valabil. Aceasta cu toate că municipalitatea a câștigat acțiunea intentată de Prefectura Timiș în instanță. Nu a venit încă motivarea sentinței, explică Robu.

Timișorenii se plâng în continuare că așteaptă de luni bune după un certificat de urbanism. Un cititor TION ne-a scris că angajații Direcției de Urbanism nici măcar nu ar fi știut că s-a încheiat procesul.

„Am fost la primărie și am redepus dosarul cu extrase CF proaspete. Acum, după peste o lună, nu am primit niciun răspuns la solicitarea mea. I-am sunat și am întrebat care este stadiul solicitării mele. Spre surprinderea mea, cei de la Urbanism nu știu despre acea sentință și sunt încă în așteptare să se finalizeze procesul. M-am adresat cu o sesizare primăriei, dar și aceasta fără răspuns. Este de înțeles: adică PMT a câștigat procesul, Urbanismul nu știe/ așteaptă finalizarea procesului ca să poată elibera certificate în baza PUG?”, ne-a scris un cititor fidel.

Vă reamintim, primarul Nicolae Robu a anunțat la jumătatea lunii octombrie că municipalitatea a câștigat acțiunea intentată în instanță de Prefectura Timiș, care reclama faptul că vechiul PUG a fost prelungit fără aviz de la MDRAP. Edilul-șef anunța atunci că în scurt timp se va reveni la normal. Acum recunoaște că uneori poate dura mai multe luni până vine motivarea deciziei instanței.

„Nu se eliberează cele pentru care nu există PUZ în zonă, situația este la fel, pentru că nu ne-a venit comunicarea din instanță. Așa e legea în țara noastră, câteodată durează multe luni. Noi am câștigat în instanță, dar nu se aplică încă până nu ne vine comunicarea oficială”, a declarat Robu.

Capitala Banatului are un Plan Urbanistic General vechi de 17 ani, care a fost prelungit de mai multe ori de primărie, ultima dată la sfârșitul lui 2018. Se lucrează cam de nouă ani la un PUG nou, care încă nu este gata, iar prefectul de Timiș a cerut primăriei, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții, să nu mai emită certificate de urbanism în baza PUG din 2002, prelungit de mai multe ori de municipalitate. S-a mers în contencios administrativ, pentru că ISC considera că primăria a încălcat legea ultima dată când a prelungit PUG, mai exact în noiembrie anul trecut. Prelungirea valabilității vechiului PUG s-a făcut fără aviz de la MDRAP, care a fost obținut în cele din urmă. Numai că de câteva luni nu se pot emite certificate de urbanism în baza vechiului PUG, ci doar în cazuri în care există la bază Planuri Urbanistice Zonale. Rămâne de văzut când vine motivarea instanței.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/gata-cu-blocajul-urbanistic-primaria-timisoara-a-castigat-actiunea-intentata-de-prefectura/23399723Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor