Inca doua strazi pietonale cu asfalt in Cetate. Interzis masinilor pe o bucata din Gheorghe Lazar

De Roxana Deaconescu
18Comentarii
Inca doua strazi pietonale cu asfalt in Cetate. Interzis masinilor pe o bucata din Gheorghe Lazar
© TION: Inca doua strazi pietonale cu asfalt in Cetate. Interzis masinilor pe o bucata din Gheorghe Lazar
În plină iarnă, autoritățile locale au început lucrările pentru transformarea a două străzi din cartierul Cetate în pietonale cu asfalt, după modelul Augustin Pacha sau Dimitrie Cantemir. Se lucrează de câteva zile pe strada Victor Vlad Delamarina și se pregătește șantier și pe strada Gheorghe Lazăr. Cu această ocazie, se mai desființează și câteva locuri de parcare.

Practic, pe cele două viitoare pietonale se toarnă asfalt pe mijloc, iar pe margine se așază piatră cubică. Prin aceeași transformare au trecut și străzile Augustin Pacha, Dimitrie Cantemir, Janos Bolyai și o parte din E. Ungureanu. După asfaltare, șoferii au primit interdicție pe aceste străzi, așadar s-au pierdut o sumedenie de locuri de parcare în zona centrală.

„Vrem să terminăm strada Victor Vlad Delamarina, pe bani de la bugetul local. S-au pus deja pietrele cubice pe margini, va fi ca și A. Pacha, J. Bolyai și celelalte străzi pietonale făcute cu bani de la bugetul local. Este a cincea stradă, avem aviz pentru intervenții în regim de urgență. Păstrăm tehnologia cu asfalt, dar pe margine, ca să protejăm clădirile, este piatră cubică”, a explicat primarul Nicolae Robu.

După finalizarea lucrărilor pe str. Victor Vlad Delamarina, edilul-șef susține că va fi deschis șantier pe strada Gheorghe Lazăr, de la intersecția cu Vasile Alecsandri și Piața Unirii până la intersecția cu str. Gheorghe Dima.

„Următoarea care va intra în lucru probabil că va fi strada Gheorghe Lazăr, zona Cetate. Se termină lucrările la acea clădire de pe Gh. Lazăr colț cu Ungureanu și, dacă vremea va fi bună, o vom ataca în perioada aceasta”, a completat Robu.

Pe Victor Vlad Delamarina nu se mai poate intra cu mașina de câteva luni bune, iar pe Gheorghe Lazăr va fi interzis accesul mașinilor, de la intersecția cu Ungureanu până la cea cu Piața Unirii.

„După terminarea lucrărilor, pe porțiunea dintre str. E. Ungureanu și Piața Unirii, strada Gheorghe Lazăr va fi pietonală. Va fi la cel ca str. Pacha, Janos Bolyai, Victor Vlad Delamarina”, a conchis primarul.

Vă reamintim că, în ultimii ani, de când au început lucrările de reabilitare a centrului istoric, în zona centrală au fost desființate peste 500 de locuri de parcare, prin transformarea a zece străzi în pietonale: Sergent Constantin Mușat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fără Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu și Enrico Carusso.

În vara anului trecut, reprezentanții primăriei anunțau că cinci străzi din Cetate, care nu au mai intrat în proiectul de reabilitare cu finanțare europeană, vor deveni pietonale, după asfaltare: Augustin Pacha, Dimitrie Cantemir, Janos Bolyai, Victor Vlad Delamarina și Gheorghe Lazăr.

Arterele despre care vorbim vor fi sparte din nou, dar nu prea curând. Ele ar urma să intre în reabilitare pe proiectul Cetate 2, pentru care reprezentanții primăriei vor să acceseze fonduri europene.

Proiectul Cetate 2 cuprinde o listă de 20 de străzi în total, conform planurilor prezentate de oficialii municipalităţii: Janos Bolyai, Dimitrie Cantemir, Carol Telbisz, Episcop Augustin Pacha, Carol Robert de Anjou, Palanca, Petre Ţuţea, Martin Luther, Proclamaţia de la Timişoara – până la intersecţia cu Martin Luther, Paul Chinezu, George Coşbuc, Matei Corvin, Regimentul 5 Vânători, Emanoil Ungureanu, Alba Iulia, Mărăşeşti, Victor Vlad Delamarina, Coriolan Brediceanu – până la intersecţia cu Gheorghe Dima, Gheorghe Lazăr – până la intersecţia cu Gheorghe Dima şi General Eremia Grigorescu.


Articole pe aceeași temă:

Surpriza pentru soferi: strada Ungureanu, a patra pietonala cu asfalt din centrul Timisoarei

A treia pietonala cu asfalt in centrul Timisoarei. Se pregateste inca una18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor