Inca 13 candidati din Timis au luat Bacalaureatul de toamna, dupa contestatii

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Inca 13 candidati din Timis au luat Bacalaureatul de toamna, dupa contestatii
Bacalaureatul de toamnă desfășurat în județul Timiș a adus cu el și aproape 300 de contestații ale elevilor vizavi de notele primite. După rezolvarea contestațiilor a crescut procentul de promovare și mai mulți elevi care erau trecuți drept nepromovați au luat Bacalaureatul.

În Timiș, 288 de note au fost contestate de candidați la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. În urma rezolvării contestațiilor a crescut numărul celor care au promovat Bacalaureatul. Înainte de depunerea acestora, în Timiș erau promovați 310 candidați. După rezolvarea contestațiilor, numărul elevilor care au promovat cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în Timiș a crescut la 323.

Din cei 1.421 de elevi înscriși la cea de-a doua sesiune de BAC s-au prezentat la examene 1.152. Un elev a fost eliminat din examen, iar 828 au fost respinși.

Statistica înainte de contestații, pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, arăta că dintre cei care au reușit să treacă BAC-ul (310 candidați), 255 au făcut-o cu medii între 6 și 6,99, 39 de candidați cu medii între 7 și 7,99, 14 cu medii între 8 și 8,99, doi cu medii între 9 și 9,99. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

După rezolvarea contestațiilor, rubrica cu mediile de 10 a rămas neschimbată, adică cu același „zero” în dreptul ei. S-a schimbat rubrica candidaților cu medii între 6 și 6,99. Aceasta s-a îmbogățit cu 13 candidați, ceea ce duce la 323 liceeni care au promovat după rezolvarea contestațiilor. De asemenea, a crescut, implicit, și procentul de promovare, de la 26,91 înainte de contestații la 28,04 după rezolvarea contestațiilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor