Inaugurări la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia

Inaugurări la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia
Invitaţia Spitalului de Psihiatrie Gătaia, pentru mâine dimineaţă, vizează inaugurarea pavilionului de ergoterapie, a pavilionului de terapii ocupaţionale, a blocului alimentar şi vizita la locaţia viitorului Centru de sănătate mentală.

Pavilionul de ergoterapie este destinat pacienţilor care participă la activităţile de ergoterapie din cadrul spitalului (croitorie, artizanat, îngrijire ambientală), ergoterapia reprezentând o metodă de tratament nemedicamentos al carei scop este menţinerea şi/sau recuperarea capacităţii lucrative a pacienţilor psihici. Se doreşte ca îmbunătăţirea condiţiilor de locuire a acestor pacienţi să constituie un stimulent pentru participarea la activităţile de ergoterapie.
Pavilionul de terapii ocupaţionale (conţinând un nivel de spitalizare şi un nivel pentru desfăşurarea activităţilor de terapii ocupaţionale: sala de artizanat, sala de terapia mişcării, sala de multimedia şi lectură, sala de artterpie) este gândit să funcţioneze atât cu pacienţi internaţi, cât şi cu pacienţi care vor frecventa Centrul de sănătate mentală, respectiv Staţionarul de zi.
Blocul alimentar a fost renovat cu ajutorul Federaţiei Caritas Timişoara, care l-a dotat cu utilaje de gătit. Renovarea blocului alimentar şi a sălii de mese va permite servirea mesei dar şi un prilej de socializare pentru pacienţi.
Centrul de sănătate mentală reprezintă începutul unui nou tip de activitate, care va fi desfăşurată de către unitatea noastră, menită să redirecţioneze serviciile psihiatrice către comunitate şi să acorde asistenţă psihiatrică pacienţilor în mediul lor de domiciliu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !