In week-end toate drumurile duc la Bookfest. Sau asa ar fi frumos…

De S.P.D.
Reactualizat la:
In week-end toate drumurile duc la Bookfest. Sau asa ar fi frumos…
Week-end-ul îi aduce la Salonul de Carte Bookfest Timişoara pe actorul Horaţiu Mălăele şi pe scriitorul Lucian Boia. Se vor lansa cărţi despre intelectuali la cratiţă, Afganistan, despre leninism şi excentrici, iar la cinematograful de artă vor rula documentare poloneze.

Editura Rao lansează astăzi, 16 martie, de la ora 15:00, volumul “Marea ecuație: Afganistan”, de Doru-Claudian Frunzulică. “Cartea este o provocare pentru publicul larg pentru că informațiile pe care le conține sunt publicate în premieră în România și motivează cu argumente solide prezența trupelor române în Afganistan”, subliniază promotorii evenimentului.

Apoi, de la ora 16:00, Editura Humanitas a pregătit pentru cititori o întâlnire cu una dintre cele mai inedite cărți de bucate – “Intelectuali la cratiță”. Adriana Babeți și Robert Șerban vor prezenta acest volum de amintiri culinare ale unor personalități culturale precum: Adriana Babeţi, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Mircea Cărtărescu, Livius Ciocârlie, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Oana Pellea, Andrei Pleşu, și alții. La ora 17:30 va avea loc prezentarea Editurii Universității de Vest, în compania scriitorilor Daniel Vighi și Viorel Marineassa. Va urma lansarea volumului ExCentris. Marginali, Excentrici, Rebeli, coordonat de Cristina Chevereșan și Ciprian Vălcan, cu participarea eseistului Ciprian Vâlcan.

De la 18:00, îndrăgitul actor Horațiu Mălăele va veni la Salonul de Carte Bookfest Timișoara pentru a vorbi despre cartea “O poveste cu Horațiu”, de Doina Papp, și pentru o sesiune de autografe.

Duminică dimineață, de la ora 11:00, va avea loc lansarea volumului Geneza leninismului romantic, de Emanuel Copilaș (Editura Institutul European Iași). Vor prezenta autorul și lect dr. Constantin Pârvulescu.

De la ora 12:00, are loc o dezbatere de idei cu Lucian Boia. Fiind considerat cel mai bine vândut autor al momentului în România, acesta va participa la o discuție cu cititorii despre „De ce este România altfel?” (discuție omonimă cu titlul ultimei sale cărți). Pe lângă aceasta, autorul își va lansa cea mai recentă carte, Eugen Brote. 1850-1912. Destinul frânt al unui luptător naţional – proaspăt ieșit de sub tipar. La dezbatere vor participa Lucian Boia, Cătălin Strat (coordonatorul seriei de autor Lucian Boia de la Editura Humanitas) și prof. univ. dr. Marcel Tolcea (directorul Muzeului de Artă Timișoara).

La cinematograful de artă Bookfest vor rula următoarele filme:
Sâmbătă, 16 martie
· 17:00 – Arta libertății (documentar, Polonia, 2011), 1h10 min, subtitrat în limba română;
· 18:30 – Moda politică (documentar, Polonia, 2011), 1h3min, subtitrat în limba română.

Duminică, 17 martie
· 14:00 – Strigătul libertății (documentar, Polonia, 2010), 1h12min, subtitrat în limba română;
· 16:00 – Jucării (documentar, Polonia, 2011), 52 min, subtitrat în limba română.

Intrarea în cadrul salonului deschis la CRAFT, cât și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul de vizitare al salonului în ultimele două zile va fi următorul: 16 martie, orele 10:00-20:00; 17 martie, între orele 10:00-18:00.

Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor