In Timis se asteapta precipitatii peste mediile normale. Primarii, sfatuiti sa curete canalele si rigolele

De Marcel Hoster
In Timis se asteapta precipitatii peste mediile normale. Primarii, sfatuiti sa curete canalele si rigolele
© Foto: arhiva
Zona de vest a României ar putea să se confrunte în luna noiembrie cu precipitaţii peste mediile anuale. Prognoza meteo a dus la tragerea unui semnal de alarmă pentru cei de la Apele Române, aceştia avertizează primarii localităţilor timişene să se ocupe de curăţarea canalelor de scurgere şi albiile râurilor, pentru a se evita inundaţiile.


Administraţia Bazinală a Apelor Banat avertizează autorităţile locale şi cetăţenii să asigure secţiunile de scurgere a apelor, având în vedere prognoza meteo pentru luna noiembrie. Conform acesteia, se estimează cantități de precipitații ce se pot situa peste normele multianuale în spaţiul hidrografic Banat. În acest sens, ABA Banat aminteşte tuturor primăriilor că, pe raza localităţilor, realizarea şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, precum şi întreţinerea cursurilor de apă (cursuri principale de apă şi ale afluenţilor acestora) sunt măsuri obligatorii şi absolut necesare, conform legislaţiei în vigoare. Primăriile au obligaţia să organizeze periodic acţiuni pentru îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albiile cursurilor de apă, inclusiv de pe formaţiunile torenţiale şi mai ales din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.

„Este foarte important ca, atât primăriile, cât şi cetăţenii, să conştientizeze necesitatea acţiunilor preventive pentru a evita pe cât posibil eventuale revărsări în cazul unor precipitaţii abundente. Toate aceste responsabilităţi sunt foarte bine sintetizate în Manualul Primarului, document care prezintă măsurile preventive, operative şi de reabilitare în situaţii de inundaţii sau de secetă hidrologică“ a declarat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Astfel de acţiuni preventive sunt importante întrucât elimină posibilitatea unor blocaje artificiale pe cursurile de apă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !