In Timis mai sunt doua tabere scolare ale DJST, la Cheveres si Poieni Strambu, si acestea cu mici probleme

De Adrian Panduru
1Comentariu
In Timis mai sunt doua tabere scolare ale DJST, la Cheveres si Poieni Strambu, si acestea cu mici probleme
© Tion: In Timis mai sunt doua tabere scolare ale DJST, la Cheveres si Poieni Strambu, si acestea cu mici probleme
A început deja de ceva timp vacanța, elevii de a VIII-a și absolvenții de a clasa a XII-a au scăpat, majoritatea, de examene, așa că merită și ei să meargă într-o tabără. Dacă vorbim de județul Timiș însă întrebarea se pune: unde? În cel mai vestic județ al țării nu mai sunt multe tabere funcționale.

În Timiș au mai rămas două tabere „în picioare”, care se află sub umbrela Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Timiș. Este vorba de cea de la Chevereșu Mare și cea de la Poieni Strâmbu. Ambele cu mici probleme.

În tabăra de la Chevereșu Mare sunt 45 de locuri de cazare, iar în cea de la Poieni Strâmbu sunt disponibile 57 de locuri. Sub umbrela DJST mai sunt alte trei centre de agrement, dar acestea sunt închise.

Perioada vacanței de vară, adică intervalul 25 iunie – 11 septembrie, a fost împărțită în 11 sesiuni de tabără. Dintre acestea opt sunt la Poieni Strâmbu și cinci la Chevereșu Mare. Ambele tabere funcționează cu avizul Direcției de Sănătate Publică, dar există și nereguli. Conform reprezentanților DSP, ambele centre de vacanță au cabinetele medicale în spații neamenajate, fără mobilier adecvat. O altă problemă este faptul că la Chevereșu Mare spațiul verde din jurul taberei nu este îngrădit în totalitate.

Pentru cele două tabere s-au încheiat contracte cu firme specializate de furnizare a alimentelor, s-au asigurat măsuri de depozitare corespunzătoare pentru alimentele din tabere (frigidere, lăzi frigorifice, cămări alimente), s-a încheiat contract cu firmă specializată de dezinsecție și deratizare în baza căruia au loc periodic stropiri și deratizări cu substanțe chimice în tabere, s-au asigurat condițiile de prevenire a incendiilor; personalul a fost instruit cu privire la normele PSI de către firma specializată contractată prin contract, în colaborare cu Direcția de Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara se va asigura prezența unui cadru sanitar în fiecare serie de tabără, s-a dotat punctul sanitar cu necesarul de medicamente din trusa medicală a taberei, în tabere a fost înlocuit mobilierul, s-a dotat cu sonorizare, materiale sportive (biciclete, panouri baschet), au avut loc lucrări de vopsire, văruire și igienizare a spațiilor atât la interior cât și la exterior, conducătorii de grup au fost înștiințați cu privire la regulamentul de tabere ce include norme de comportament ce vor fi respectate în tabără cu scopul de a evita evenimentele nedorite, accidentele, comportamentul violent sau nesocial atât în tabără cât și pentru activitățile desfășurate, iar însoțitorii de grup vor avea pentru fiecare participant în tabără fișa de tabără și avizul medical (dovada vaccinării, avizul epidemiologic, aviz clinic).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor