In Timis doar 10% din locurile libere din invatamant sunt titularizabile

De M.S.
A inceput înscrierea pentru examenul de titularizare
A inceput înscrierea pentru examenul de titularizare
A început înscrierea pentru examenul de titularizare. În judeţul Timiş, doar 10% dintre locurile disponibile sunt titularizabile.

La nivelul judeţului Timiş sunt disponibile 2008 posturi şi fracţiuni de posturi dintre care numai 212 sunt titularizabile. Înscrierea pentru examenul de titularizare se face până în data de 12 aprilie, iar în data de 2 august va avea loc proba scrisă a examenului de titularizare. Organizarea acestui concurs reprezintă o noutate pentru unităţile de învăţământ şi pentru Inspectoratul Şcolar Timiş.

„Cea mai importantă noutate este că şcolile au primit autonomie în organizarea acestor concursuri, puteau să opteze pentru anumite asocieri sau să organizeze de sine stătător concursul. Numărul centrelor unde se va desfăşura acest lucru este de 19. A doua schimbare majoră se referă la subiecte, care nu mai sunt subiecte venite de la Bucureşti, ci fiecare centru îşi eliberează propriile subiecte, rezolvă problema corectatului şi a contestaţiilor ”, a spus inspectorul şcolar general-adjunct, Francisc Halasz.

Cele mai multe posturi titularizabile sunt pentru educatoare, 47 pentru educatoare în limba română, 14 pentru educatoare în limba germană şi cinci pentru educatoare în limba maghiară, dar şi pentru învăţători, 46 de posturi. La polul opus cele mai puţine posturi sunt pentru biologie, fizică, chimie, transporturi rutiere.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !