In Timis circula camioane cu numere de moped!

4Comentarii
In Timis circula camioane cu numere de moped!
Dacă săptămâna trecută prefectul judeţului Timiş afirma că primarii din judeţ s-au obişnuit să nu îi răspundă la cereri, dând ca exemplu faptul că a solicitat o informare privind maşinile care au numere galbene de înregistrare la care a răspuns doar Primăria Timişoara, 90 la sută din primării au răspuns solicitării prefectului. Printre autovehiculele cu numere de moped se află şi camioane.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a afirmat că în urmă cu două zile au început să curgă răspunsurile de la primării privind situaţia autovehiculelor care, în mod normal, ar trebui înmatriculate, dar au doar numere galbene de înregistrare, la fel ca mopedurile.

„După conferinţa de presă, în urmă cu două zile, 90 la sută din primării mi-au răspuns şi sunt convins că şi presa a avut un aport la acest lucru”, a afirmat Băcală. El a afirmat că, într-o primă fază, primăriile din judeţ au identitificat circa zece autovehicule care au numere galbene de înregistrare, deşi, în mod normal, ar trebui să aibă numere de înmatriculare. Astfel, deşi legal ar putea obţine numere galbene de înregistrare doar autovehiculele care au motoare de până în 50 cc şi pot ajunge doar la viteza de 45 km/h, Băcală a afirmat că au fost identificate, la Valcani, chiar şi două camioane, care aparţin unei societăţi agricole cu capital mixt româno-italian.

Mai mult, prefectul judeţului Timiş afirmă că unii primari au fost dezinformaţi de către proprii funcţionari. El a dat ca exemplu Primăria Timişoara, prima care a şi răspuns solicitării şi care a transmis că în oraşul de pe Bega nu au fost înregistrate astfel de autovehicule. Însă prefectul a reuşit să depisteze pe un site de vânzări auto un astfel de autovehicul înregistrat cu numere galbene, al cărui motor este de 400 cc.

„Unii funcţionari din primăriile din judeţ interpretează legea după bunul plac, sau chiar dezinformează conducerea primăriilor. Primăria Timişoara, prin adresa semnată de primarul Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarul Sorin Grindeanu, a spus că pe raza municipiului nu există astfel de autoturisme. Dar există. Consider că atât domnul primar, cât şi domnul viceprimar Grindeanu au fost dezinformaţi, iar ei m-au dezinformat pe mine. De aceea doresc să îmi cer scuze, atât în numele meu, cât şi în numele lor”, a precizat prefectul judeţului Timiş.

Primarul Gheorghe Ciuhandu nu crede ca este “dezinformat”

Primarul Gheorghe Ciuhandu s-a arătat sceptic cu privire la posibilitatea de a fi „dezinformat”, tratând chestiunea într-un registru mai degrabă ironic.

„Dupa ştiinţa mea, nu există aşa ceva. Dar dacă domnul prefect a găsit o maşină cu plăcuţe galbene, dacă asta e o chestiune de maximă importanţă, înseamnă ca va trebui să cercetăm. Cred însă că exista probleme mai importante pentru Timişoara. Placuţe galbene cu Primăria există pe troleibuze, pe tramvaie, pe mijloacele de transport în comun. In definitiv, avem Poliţie, să găsească ei maşini cu plăcuţe galbene. Poliţiştii comunitari nu o pot face pentru că nu au atribuţii pe domeniul carosabil” a declarat primul edil al oraşului.

B.A.M.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor