In premiera absoluta pentru Timisoara, sculptura live in fructe si martisoare comestibile, de 8 Martie, la Belvedere Restaurant

Reactualizat la:
In premiera absoluta pentru Timisoara, sculptura live in fructe si martisoare comestibile, de 8 Martie, la Belvedere Restaurant
Sculptura în fructe este o artă thailandeză veche de peste 700 de ani. De un spectacol live susţinut de arhitectul Corneliu Nicoară, un veritabil maestru al acestei arte, se vor bucura, în premieră absolută pentru Timişoara, cei care vor alege să petreacă o seară întrutotul specială de 8 Martie, la Belvedere Restaurant din Timişoara. Doamnele şi domnişoarele vor fi răsfăţate nu doar cu un meniu rafinat şi plin de fantezie, ci şi cu …mărţişoare comestibile, oferite în dar de artist.

 

„Originea acestei arte nu este în popor, dar reflectă magistral gustul și preocuparea tailandezilor pentru abundența în detalii rafinate. Pâna azi se păstrează în Tailanda un faimos și venerabil

festival ținut în cinstea familiei regale. Acum șapte veacuri, una dintre servitoarele curții a născocit o cale de a-l încânta pe rege în timpul mesei. A transpus alcătuirea unei minunate flori exotice într-un fruct banal. Apoi, într-altul, a cioplit iscusit o pasăre, așezând-o cu ciocul îndreptat spre floare. Încununând, cu acest ansamblu, masa de onoare, se nastea o tradiție îndrăgită şi răspândită azi pe toate continentele”, explică arhitectul sculptor în fructe.

Artistul va sculpta, sub ochii oaspeţilor restaurantului Belvedere, creaţii sofisticate, cu motive florale, de primăvară, dulci ispite de admirat şi de… gustat. Pe lângă acestea, vedeta serii va crea, live, în fructe mai mici, autohtone sau exotice, mărţişoare comestibile, care vor fi dăruite doamnelor şi domnişoarelor

 

Festinul pregătit special pentru seara de 8 Martie 2013 este un autentic menuet de primăvară:

Aperitiv – Duo de păstrav și șalău cu piure de țelină acompaniat de salată verde asortată

Felul principal cuprinde Rulou din file de pui cu spanac baby, muguri de pin însoțit de garnitură de fasole verde franțuzească și dulceață de morcovi aromatizată cu ghimbir.

La desert, răsfăţ suprem, cu Panna cotta cu sos de zmeură și sticksuri de ciocolată neagră cu mentă. Un pahar de vin roze va desăvârși seara.

 

Meniul de 8 Martie costă 70 de lei. Rezervări se fac la numerele de telefon 0256.300.231 sau 0730.016.840.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor