In Openville, va functiona prima gradinita si scoala primara din Timisoara cu predare dupa curriculum britanic. Sistemul didactic este adaptat la nevoile de invatare ale fiecarui copil

Reactualizat la:
In Openville, va functiona prima gradinita si scoala primara din Timisoara cu predare dupa curriculum britanic. Sistemul didactic este adaptat la nevoile de invatare ale fiecarui copil
© foto: Iulius/Openville
În ansamblul mixt Openville va funcţiona, din primăvara anului viitor, prima unitate educaţională din Timişoara unde elevii vor studia după curriculum britanic, exclusiv în limba engleză. Este un concept cu totul nou şi inedit pentru oraş, prin faptul că programul educaţional britanic se centrează pe fiecare elev în parte, prin adaptarea demersului didactic la nevoile de învățare individuale ale copilului.

Instituţia privată de învăţământ Wendy School va deschide în ansamblul care se construieşte lângă Iulius Mall o grădiniţă şi o şcoală primară. Grădiniţa va fi funcţională din primăvara anului viitor, urmând ca în toamna anului 2019, în Openville să funcţioneze şi o şcoală primară, ambele cu predare în limba engleză, după curriculum britanic.

Wendy School va avea 1.000 mp şi va fi situată într-un spaţiu special creat pe terasa Iulius Mall Timişoara. Instituţia de învăţământ va dispune de opt săli de clasă, laborator de ştiinţe, sală de sport, sală multifuncţională pentru activităţi artistice, sală de mese şi cabinet medical. Curtea exterioară va avea o suprafaţă de 385 mp şi va fi amenajată pentru activități în aer liber.

Colectivele vor fi de maximum 15 elevi, astfel încât fiecare copil va beneficia de întreaga atenţie a cadrelor didactice, care vor avea calificările necesare pentru predarea într-un sistem britanic.

„O particularitate a acestui sistem este aceea că programul educaţional stimulează inteligența, imaginația și abilitățile fiecărui copil, prin identificarea și punerea în valoarea a trăsăturilor care îl face unic. Astfel, la Wendy School din Openville, copiii vor fi implicaţi în activităţi care le vor stimula abilităţile, plecând de la înclinaţiile lor naturale. Noi credem cu tărie în acest principiu și facem tot posibilul să le oferim copiilor noștri cât mai multe căi de a creşte şi de a se dezvolta ca persoane educate. De aceea, am conceput o serie de activităţi opţionale, unde fiecare copil să îşi poată descoperi talentul şi pasiunea”, au declarat reprezentanţii Wendy School.

Educaţie financiară, exprimare prin muzică sau prin artă, dezvoltare personală, bune maniere, actorie, dansuri, karate, educaţie alimentară, şah sunt o parte dintre activităţile opţionale de care vor avea parte viitorii elevi ai Wendy School din ansamblul mixt Openville.

Înscrierile vor începe în luna decembrie

Înscrierile pentru grădiniţă se vor desfăşura în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, iar grupele de copii vor fi formate după criteriul vârstei conform nivelelor din învățamântul preșcolar britanic, mai precis 2 – 5 ani. Înscrierile pentru ciclul primar vor avea loc între lunile februarie – aprilie 2019, iar clasele pe vârste se vor constitui conform învățamântul primar britanic, respectiv 5-11 ani.

Wendy School va fi una dintre cele mai moderne unităţi de învăţământ din Timişoara. Sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, laptop-uri, table interactive, proiector şi alte mijloace moderne, pentru a facilita procesul de învăţare. Totodată, fiecare copil va avea dulapul lui pentru depozitarea obiectelor personale, într-un spațiu special amenajat.

(52503)
Regulament de plasare a anunturilor