In Europa, prin educatie si cultura

1Comentariu
In Europa, prin educatie si cultura
Liceul Teoretic Traian Vuia Făget a participat pentru a doua oară la proiectul european „Leonardo da Vinci”. Dacă în 2008, nouă profesori ai liceului nostru au beneficiat de un stagiu de formare în Leipzig (Germania), în acest an, 14 elevi au participat la un curs de formare în Montijo (Portugalia). Stagiul a fost inclus în programul de competitivitate pe piaţa muncii prin practică europeană.

Elevii au fost selectaţi din clasa a IX-a, profil servicii, specializarea „tehnician în activităţi economice”. Au făcut deplasarea în Portugalia următorii: Cosmina Stănilă, Laura Iepure, Damaris Stănici, Daniela Roman, Isabela Moldovan, Ramona Mateiu, Carmina Curcă, Ana-Maria Mărginean, Andreea Mureşan, Andreea Hander, Hermina Pop, Patricia Roman, Adrian Curuţiu şi Dorinel Laichici. Aceştia au efectuat 90 de ore de practică, la modulul denumit „Instrumente de plată”, în firmele şi birourile de contabilitate portugheze Auditmondi Lda, SDE Lda şi Escola Secundaria Jorge Peixinho. Practica lor a fost intermediată de către organizaţia Associacao para Formacao Profissional e Desemvolvimento de Montijo. Elevii au avut 6 ore de practică pe zi. La sfârşit de săptămână ei au avut parte de un program cultural, din care nu au lipsit vizite la Lisabona, Pegoes, Fatima, Sintra, Setubal, Mănăstirea Arrabida, iar în ultima seară, au participat cu toţii la corida tradiţională portugheză. Participarea la stagiul portughez le-a oferit elevilor posibilitatea de a face practica profesională într-un mediu de lucru real, în firme europene, dar şi de a cunoaşte o ţară europeană cu vechi tradiţii istorice şi culturale.
Competenţele profesionale dobândite sau dezvoltate în perioada stagiului au fost recunoscute prin certificatul Europass Mobility, iar competenţele lingvistice (limbile engleză şi portugheză), prin certificate lingvistice. Elevii au fost însoţiţi de profesorul de specialitatea Petrea Ionel şi de responsabilul de proiect prof. Mihaela Popovici. Proiectul Leonardo da Vinci la care participă liceul făgeţean este parte a programului de învăţare pe tot parcursul vieţii şi a fost finanţat cu suma de 41.064 euro de către Comisia Europeană, prin Agenţia Naţională de Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor