In doua saptamani la Generala 18 se da startul la Scoala Discovery

De M.S.
In doua saptamani la Generala 18 se da startul la Scoala Discovery
În aproximativ două săptămâni profesorii de la Şcoala Generală 18 din Timişoara vor adopta o nouă metodă de predare. Se va da statul la Şcoala Discovery, proiectul iniţat de Discovery Channel in parteneriat cu Ministerul Educatiei.

Şcoala Discovery este axată pe două direcţii, televiziune şi internet, astfel că profesorii vor viziona o serie de filme cu elevii pentru ca aceştia să înţelagă mai bine materia. „Emisiunile tv sunt adresate în special elevilor şi partea de internet, acolo unde este portalul, exclusiv profesorilor. Scoala Discovery este un suport material pentru dascălii din ziua de azi. Aceste filme se vor înregistra, în cazul în care nu se pot vizualiza online la clasa şi se folosesc ca secvenţe în lecţiile profesorilor. Nu trebuie făcute cursuri speciale pentru asta. Încercăm ca prin orice metode moderne să captăm atenţia elevilor. Trebuie să se schimbe modul de predare al dascălilor”, a precizat profesoara Petronela Verendean, coordonatoarea proiectului la Şcoala Generală 18.

Lecţiile se vor aplica elevilor între 10 şi 18 ani la orele de matematică şi ştiinţe, iar profesorii nu sunt obligaţi să folosească la toate orele filmele care se derulează, ei le vor adapta în funcţie de programa şcolară. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de un an, iar la final rezultatele care au fost obţinute în cadrul programului vor fi analizate. „Se vor face nişte statistici cu rezultatele de acum ale elevilor şi după după această perioada de timp se vor face din nou statistici să se vadă evoluţia elevilor după implementarea proiectului”, a mai precizat profesoara Petronela Verendean. La nivelul judeţului Timiş patru unităţi de învăţământ sunt incluse în acest program. Este vorba despre Scoala Generală 18, Şcoala Generală 30, Colegiul Naţional C.D. Loga şi Colegiul Naţional „Coriolan Brădiceanu” din Lugoj.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor