In aprilie incepe curatenia de primavara la Timisoara

De A. Strugariu
In aprilie incepe curatenia de primavara la Timisoara
In aprilie incepe curatenia de primavara la Timisoara
Pregăţiţi lucrurile de care nu mai aveţi nevoie în casă, se apropie curăţenia generală de primăvară. Din 8 aprilie angajaţii Retim vor aduna gunoaiele din zona de nord a Timişoarei, iar din 15 aprilie se colectează deşeurile în cartierele din partea de sud a oraşului. Vedeţi graficele de colectare.

În cadrul acţiunii se vor ridica numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Curăţenia generală de primăvară se va desfăşura practic în două etape: în perioada 8-14 aprilie în cartierele din partea de nord a oraşului faţă de canalul Bega, iar între 15 – 21 aprilie 2013 în zonele din partea de sud a municipiului.

Timişorenii sunt rugaţi să urmărească graficele de colectare şi să scoată deşeurile afară în ziua în care este programată ridicarea lor pe strada pe care locuiesc.

Există o hotărâre de consiliu local prin care se interzice scoaterea şi depozitarea gunoaielor pe domeniul public mai devreme de o zi faţă de data în care este programată colectarea sau după ziua în care se ridică deşeurile conform programării.

De asemenea, în cadrul acţiunilor de curăţenie generală, care se desfăşoară primăvara şi toamna în oraş, este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a deşeurilor provenite din amenajări interioare şi alte lucrări de construcţii şi salubrizare – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, resturi de faianţă şi gresie.

Timişorenii care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi. Sunt prevăzute amenzi de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare în cantităţi de sub 1 metru cub, precum şi echipamentele electrice şi electronice (DEEE) se preiau gratuit de la populaţie la patru puncte de colectare ale Retim din oraş: pe Aleea Avram Imbroane nr. 70, pe Calea Torontalului nr. 94, pe strada Energiei nr. 3 şi pe Calea Moşniţei nr. 2.

Aceste centre funcţionează de luni până sâmbătă între orele 8.00-20.00. Pentru cantităţi mai mari de deşeuri pot fi solicitate, pe bază de comandă, containere de la Retim, dar contra cost.

Deşeurile din sticlă pot fi depozitate în cele 23 de recipiente speciale amplasate de Retim în oraş după ce au fost golite în prealabil.

Vedeţi în ataşamente graficele de colectare a deşeurilor în cadrul curăţeniei de primăvară!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor