In 29 septembrie facem curatenie generala in Timis

De Alina Strugariu
1Comentariu
In 29 septembrie facem curatenie generala in Timis
In 29 septembrie facem curatenie generala in Timis
Mii de voluntari se vor mobiliza din nou, la sfârşitul acestei luni, pentru a curăţa judeţul Timiş de gunoaie în cadrul campaniei Let’s Do It, România! Cea de-a doua acţiune de ecologizare din acest an este programata în 29 septembrie. După va fi implementat un plan de prevenire şi menţinere a curăţeniei în zonele ecologizate.

„Decizia organizării acţiunii de toamnă Let’s Do It, România! în Judeţul Timiş are la bază solicitările venite din partea mai multor echipe de voluntari, dar şi din partea unor primării care în acţiunea din primăvară nu au reuşit să finalizeze curăţenia. (…)

Let’s Do It, România îşi propune să cureţe deşeurile din judeţul Timiş, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor). În 29 septembrie există posibilitatea să fie luate în vizor şi unele zone din municipiul Timişoara”, anunţă organizatorii, care fac apel la toţi locuitorii judeţului să participe la această acţiune.

Principala etapă a acestei campanii va fi cartarea – identificarea şi inventarierea mormanelor de gunoi aruncate ilegal în judeţul Timiş. În această actvitate vor fi implicaţi reprezentanţi ai primăriilor din judeţ, voluntari şi orice alte persoane care doresc să semnaleze astfel de zone murdare. Înscrierea mormanelor de gunoi va fi făcută prin intermediul unei aplicaţii on-line, de pe http://app.letsdoitromania.ro.

Plecând de aici organizatorii vor face o estimare a volumului de deşeuri ce urmează să fie adunate în 29 septembrie cu sprijinul voluntarilor şi se vor concentra pe zonele cele mai afectate. De asemenea, în cadrul acţiunii de la finele lunii va fi terminată şi ecologizarea Pădurii Verzi.

Timişenii care vor să participe la curăţenia generală marca Let’s Do It, Romania! din 29 septembrie se pot înscrie pe http://app.letsdoitromania.ro.

Aproape 4.000 de voluntari şi 42 de primării au contribuit la reuşita campaniei în primăvară, fiind adunaţi 6.921 de saci de deşeuri.

Noutatea faţă de ediţiile anterioare este că împreună cu Garda Naţională de Mediu şi cu reprezentanţii primăriilor implicate în campania din toamnă va fi conceput şi implementat un plan de prevenire şi menţinere a curăţeniei în zonele ecologizate. Acest plan ar urma să fie implementat începând din luna octombrie.

Mii de voluntari din Timis au participat la Let’s Do It Romania 2012

Let’s Do It, Romania! Start la cartare in Timis!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor