Impozitul pe venit şi TVA susţin bugetul judeţului

1Comentariu
Impozitul pe venit şi TVA susţin bugetul judeţului
Rectificare bugetară în Timiş. Consilierii judeţeni vor avea de aprobat în proxima şedinţă de plen, noul buget al CJT. Important este că veniturile bugetului propriu rectificat al judeţului Timiş pe anul 2009 sunt în sumă de 321,250 milioane de lei, ca urmare a rectificării cotei şi sumelor defalcate din impozitul pe venit.

Creşterea va fi susţinută de majorarea cotei de 13% (impozitul pe venit) aferentă Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al CJT, cu suma de 4,4 milioane de lei, dar şi a cotei de 22% acordată pentru echilibrarea bugetului propriu, aici suplimentarea fiind cu suma de 5,875 milioane de lei. De asemenea, la Direcţia de Asistenţă Socială Timiş, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat creşterea transferurilor pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, bugetul de venituri şi cheltuieli al direcţiei, cu suma de 718.000 lei.

Conform proiectului de buget rectificat, cea mai mare parte a veniturilor bugetului judeţean, 133 milioane de lei, provine din cota din impozitul pe venit, alte 112 milioane provenind din cotele defalcate de TVA. La cheltuieli, cele sociale ocupă cea mai mare pare a bugetului. Pentru asigurări şi asistenţă socială se vor folosi 155 milioane de lei. Pe locul doi se situează cheltuielile pentru învăţământ, cu 47 milioane de lei.

Au crescut bugetul „din virgulă”

Conform Raportului aferent rectificării de buget, publicat la capitolul Proiecte de Hotărâri pe site-ul oficial al CJ Timiş (www.cjtimis.ro), veniturile totale ale bugetului Timişului ar urma să fie de 321.250.70 mii, adică 32 miliarde de lei noi. Cam mult pentru un judeţ… Desigur, e doar vorba de o greşeală „de virgulă”, ultimul punct, cel dinaintea cifrei 7, cules greşit în text, fiind de fapt virgulă. În loc de 321.250.70 mii, suma corectă este 321.250,70 mii sau 321 milioane de lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor