IMM-urile si ONG-urile vor primi 25.000 de euro pentru calculatoare si internet

5Comentarii
IMM-urile si ONG-urile vor primi 25.000 de euro pentru calculatoare si internet
Veşti bune pentru IMM-uri şi ONG-uri. Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că ministerul va derula un program din fonduri europene prin care IMM-urile şi ONG-urile vor putea achiziţiona tehnică IT şi servicii de internet de mare viteză în valoare de până la 25.000 de euro.

El a afirmat că orice IMM sau ONG poate accesa acest program şi poate achiziţiona tehnică IT sau servicii broadband de internet în valoare de până la 25.000 de euro, cu condiţia de a participa cu zece la sută din sumă.

“Avem un program pe Axa 311, el se referă la dezvoltarea broadband-ului şi upgrade de broadband. Este orientat pe IMM-uri şi ONG-uri. Suma maximă este de 25.000 de euro, cu zece la sută contribuţie proprie. În acest program societăţile îşi pot achiziţiona calculatoare, imprimante, faxuri, tot ce ţine de IT, pot proiecta pagini de net şi pot achiziţiona servicii de internet broadband sau pot face un upgrade”, a spus Vreme.

 
El a precizat că acest program, în valoare totală de 42 de milioane de euro, va fi disponibil în “maximum o săptămână şi jumătate”.

“Este un program foarte util la ora actuală IMM-urilor şi ONG-urilor. El va fi disponibil în maxim o săptămână şi jumătate. Este un program în valoare totală de 42 de milioane de euro. În primă fază, vor fi disponibile 12 milioane de euro pentru acest program”, a afirmat Vreme.

Ministrul Comunicaţiilor a mai afirmat că în perioada următoare se va semna un contract cu Consiliul Judeţean Timiş, în valoarea de 1,4 milioane de lei, pentru informatizarea acestei instituţii.

„În următoarele două săptămâni vom semna un contract de finanţare pe componenta de guvernare cu Consiliul Judeţean Timiş pe componenta de guvernare,  în valoare de 1,4 milioane de lei,  pentru informatizarea instituţiei. Eu speram să îl semnez azi, dar încă nu e totul pregătit”, a conchis ministrul.

Valerian Vreme s-a aflat, sâmbătă, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Direcţiei Regionale de Poştă şi cu prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală.

B.A.M.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor