Imbulzeala la Colegiul National Banatean – o femeie gravida a lesinat. Elevii au aflat ca vor face ore numai dimineata

De Valentin Rusu
Imbulzeala la Colegiul National Banatean – o femeie gravida a lesinat. Elevii au aflat ca vor face ore numai dimineata
Mulţi părinţi au venit să-şi vadă copiii în prima zi de şcoală la Colegiul Naţional Bănăţean, iar în prima zi s-a creat mare îmbulzeală. Elevii colegiului vor învăţa numai de dimineaţă.

La Colegiul Naţional Bănăţean a fost mare îmbulzeală luni, în prima zi de an şcolar. Oficialităţile au fost prezente, dar la fel şi copiii, mulţi fiind nevoiţi să stea după gardul terenului de sport, acolo unde s-a desfăşurat careul. De altfel, pe laturile acelui gard s-au creat adevărate ambuscade umane, părinţii fiind presaţi la propriu de perete şi de gard, înaintarea nemaifiind posibilă nicicum. O femeie însărcinată a leşinat, cu greu făcându-i-se loc prin mulţime, fiind purtată pe braţe pentru a i se acorda primul ajutor.

„Şcoala este unul dintre cele mai importante lucruri şi noi trebuie să înţelegem asta. În ceea ce priveşte Primăria Muncipiului Timişoara, în acest an, noi am alocat cea mai mare sumă pentru învăţământ. Am alocat un etaj de la Colegiul de Vest, de la internat, pentru Colegiul Naţional Bănăţean. Vom pune la dispoziţia Colegiului Naţional Bănăţean fosta grădiniţă PP 14 din vecinătate şi veţi putea învăţa numai de dimineaţă, aşa cum este normal să se facă şcoală. Sunteţi superbi, minunaţi, bucuraţi-vă de vârsta pe care o aveţi. O mentalitate sănătoasă trebuie să aibă drept pietre de temelie nişte valori – patriotsim, asumare, solidaritate, dragostea de semeni, de natură şi respectul. Vă doresc mult succes şi în acest an şcolar, sunteţi elevi ai unei şcoli cu care Timişoara se mândreşte, aveţi un corp profesoral excepţional”, a spus primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

„Vă doresc multă sănătate, bucurie, fericire tuturor copiilor, succese, profesorilor să fie mândri că au rezultate extraordinare cu voi şi părinţilor să fie bucuroşi că au copii la o şcoală cu asemenea rezultate extraordinare. Felicit şi primăria pentru că încearcă să găsească soluţii pentru învăţământul de dimineaţă. Vă doresc multă fericire, sănătate, bucurie, să vă dea Dumnezeu tot ce vă doriţi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a spus că educaţia este un domeniu prioritar pentru toate ţările dezvoltate, care nu trebuie tratat în grabă. „Educaţia este foarte importantă. Valorile adevărate trebuie scoase în evidenţă şi de multe ori speranţele părinţilor se îndreaptă către şcoli. Fără şcoală şi educaţie un popor îşi pierde viitorul. Viitorul sunteţi dumneavoastră, toţi copiii de aici. Creaţi o lume scoasă din minţi, scoasă din minţile voastre”, a spus Pirtea copiilor.

Eugen Dogariu, prefectul de Timiş, le-a urat mult succes copiilor. „Un an nou şcolar cât mai bun şi să o păstraţi în aceeaşi demonstraţie de forţă aş putea spune. Să aveţi ocazii cât mai multe în acest an pentru şi sărbători. Multă sănătate, părinţii să fie cât mai mândri de copiii lor”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor