Imagini deprimante din Cimitirul Eroilor: unele morminte nu se mai vad de buruieni

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
26Comentarii
Imagini deprimante din Cimitirul Eroilor: unele morminte nu se mai vad de buruieni
Crește iarba într-o veselie prin cimitirele Timișoarei, deși municipalitatea plătește societăți care să se ocupe de întreținerea lor. Chiar anul acesta au fost impuse reguli noi în astfel de locuri, unele și puțin mai dure decât cele până acum.

În Cimitirul din Calea Lipovei, de exemplu, dacă nu se intervine în curând, nu se vor mai vedea mormintele de buruienile care se înalță văzând cu ochii. Un cititor Tion.ro ne-a trimis imagini dezolante din Cimitirul Eroilor, care, spune el, se transformă încet-încet într-o groapă de gunoi.

„Cimitirul Eroilor este ca o groapă de gunoi. E o mizerie de nedescris, se face curat doar la clădirile administrative și pe aleile principale”, ne-a scris cititorul nostru.

Iar fotografiile trimise de el arată exact situația de acolo. Poate așa vor vedea și mai-marii din primărie cum arată unul dintre locurile din oraș unde timișorenii îi îngroapă pe cei dragi.

La sfârșitul lunii aprilie 2018, consilierii locali au impus reguli noi în cimitirele orașului. Amenzile au crescut considerabil, groparii trebuie să poarte uniforme inscripționate doar cu numele cimitirului, neapărat curate și aprobate de angajații primăriei, iar fiecare cimitir trebuie păzit non-stop de minimum trei oameni pe schimb, cu predarea schimbului pe bază de proces verbal, în regim de pază de 24 de ore, au decis atunci aleșii locali.

Dacă nu găsesc câte trei paznici în fiecare cimitir, polițiștii locali pot sancționa firmele responsabile cu amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Aceleași amenzi se aplică și dacă nu se face inventarierea anuală a locurilor de înhumare, iar pentru mizeria din cimitire ori pentru nerespectarea tarifelor se pot da sancțiuni cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. Până anul acesta, acestea erau cuprinse între 1.000 – 2.500 de lei.

De cimitirele Timișoarei se îngrijesc, încă din 2013, următoarele societăți: DenisAlex – Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Stuparilor și Cimitirul Calea Şagului, G.O.D. Company – Cimitirul Rusu Şirianu şi ADH Matkons – Cimitirul Calea Buziaşului.

Contractele pentru Calea Buziașului, Calea Șagului și Rusu Șirianu au expirat în 15 mai 2018, primăria pregătind o nouă licitație pentru acestea, iar celelalte expiră în 2020.

UPDATE. Cimitirul Calea Buziașului, în aceeași stare

Aceleași buruieni se ridică la cer cu voia autorităților locale și în Cimitirul Calea Buziașului. O altă cititoare tion.ro spune că a văzut acolo aceeași nepăsare în fiecare vară, nu numai anul acesta.

„Aceeași situație de mizerie, nepăsare, ambrozie răspândită în timpul verii persistă de ani de zile și în cimitirul din Calea Buziașului. Atât domnul primar, cât și cei responsabili de onorarea contractelor și verificarea punerii lor în aplicare ar trebui să știe că gradul de civilizație al unui popor este dat și de cum ne respectăm morții. Cimitirele acestui oraș au devenit adevărate gropi de gunoi”, ne-a scris cititoarea noastră.

Articole pe aceeași temă:

Groparii vor trebui să poarte uniforme curate, inscripționate doar cu numele cimitirului, aprobate de primărie, iar în fiecare cimitir vor fi câte trei paznici, la orice oră! Acestea sunt doar câteva dintre noile reguli din cimitirele ce aparțin Primăriei Timișoara. Municipalitatea a pregătit docume...26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor