4. mai 2011 09:53; Reactualizat la: 4.05.2011 10:01


Pozitia 69, varianta…culta: cartea lui Foarta si Ion Barbu s-a lansat la Timisoara

Lansare de carte la Timisoara Lansare de carte la Timisoara
Scris de C.D.T. - Au numit-o obraznic şi…penetrant, 69. Au pus în ea caricatură, literatură, cultură, zona de sub centură şi o tonă de talent. Au declarat că e “O Kamasutra pentru intelectuali” şi i-au dat drumul în lume, să bucure mintoşii naţiei cu niţel sex şi multe alte năstruşnicii.

Marţi seara, la Jaxx Club din Timişoara, Şerban Foarţă şi Ion Barbu au venit cu volumul 69, apărut la Art. Iar dacă editoarea Laura Albulescu a calificat cărticica roşie drept una subversivă, un exerciţiu de stil din partea ambilor autori, cei doi s-au întrecut în a da vina unul pe altul. Foarţă s-a declarat ilustratorul celor 69 de desene semnate de Barbu doar pentru că partea de text a manualului de amor pentru cărturari a apărut după caricaturile în care, ca să-l cităm pe poet: “două personaje, doi neghiobi ajunşi la o anumită vârstă, altminteri complet şi decent îmbrăcaţi, se joacă de-a puia gaia, practicând poziţii.” În replică, aducându-şi aminte de o mai veche carte a sa, intitulată “Odă lui Vodă”, caricaturistul din Petrila a afirmat că acest 69 e “o odă la…Vodă al poeziei româneşti”. Altminteri, ca să ştiţi ce e şi nu e noua carte, trebuie să vedeţi desenele şi s-o citiţi. O mostră literară, doar pentru…preludiu, e cea de mai jos, marca Şerban Foarţă: “Ţi-aduci aminte iarba-n rouă/ unde-am făcut un 69?/Şcoala era pe terminate,/iar eu urma să dau la Mate./Şi ţi-am şoptit, că cifra 6/este simetricul lui 9,/care, rotit cu una sută/optzeci de grade, ajunge 6,/şi, invers, 6-ajunge 9…/Tu erai tot mai descusută,/eu tot mai doldora de rouă.”

RectificaComentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase

Bara.
TION.RO


Cautare in Bara

Filtrare cautari


  • Nasteri
  • Nunti
  • Botezuri
  • Articole din secţiunea “Cluburi”

  • Perioada de timp

Contacteaza-ne
Adrese utile

LogareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou