Ies de pe santiere si murdaresc drumurile din oras!

9Comentarii
Ies de pe santiere si murdaresc drumurile din oras!
Unde sunt şantiere deschise în oraş, sunt, de regulă, şi şosele murdare în zonă. Asta pentru că reprezentanţii firmelor care efectuează lucrări murdăresc nepăsători carosabilul, în condiţiile în care rar îi trage cineva la răspundere. Totuşi, poliţiştii comunitari din Timişoara au reuşit să aplice două amenzi într-o zi pentru astfel de nereguli.

Agenţii comunitari au constatat, joi, că pe strada Mareşal Constantin Prezan, fosta Lidia, din Timişoara, carosabilul a fost murdărit de mai multe autoutilitare care ieşeau de pe un şantier din zonă. Responsabilă de situaţie s-a dovedit a fi o firma de construcţii cu sediul în localitatea Gura Humorului, judeţul Suceava, care a deschis un punct de lucru pe strada Mareşal Constantin Prezan. Poliţiştii comunitari au amendat societatea cu suma de 1.500 de lei, potrivit Hotărârii de Consiliu Local 371 din 2007 modificată, pentru că nu a asigurat, la ieşirea de pe şantier, o rampă de spălare şi curăţare a roţilor autovehiculelor care urmează să iasă pe drumurile publice, murdărind astfel domeniul public. Muncitorii au spălat apoi carosabilul.

Tot în cursul zilei de joi, un bărbat din Timişoara a fost sancţionat pentru că prepara mortarul direct pe trotuar, pe strada Ciprian Porumbescu. Omul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei potrivit HCL 371 din 2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor. Aceeaşi hotărâre prevede amenzi în cazul celor care murdăresc străzile şi trotuarele în urma activităţilor de încărcare-descărcare a mijloacelor de transport.

Sancţiunile vin şi la insistenţele viceprimarului Adrian Orza, care a cerut în repetate rânduri aplicarea de măsuri coercitive în cazul celor care nu respectă prevederile legale atunci când deschid şantiere în oraş, ies cu autovehiculele cu roţile încărcate de noroi pe drumurile şi oraş şi creează praf. Cu două amenzi nu se va rezolva însă cu siguranţă situaţia…

Persoanele care se întâlnesc cu astfel de situaţii pot sesiza Poliţia Comunitară Timişoara la numerele de telefon 300.310 – Secţia 1, 300.610 – Secţia 2 sau 968, pentru situaţiile de urgenţă.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor