Ieremia: „Ma voi muta cu un megafon in faţa casei directoarei Teatrului National”

17Comentarii
Ieremia: „Ma voi muta cu un megafon in faţa casei directoarei Teatrului National”
Fostul director al Teatrului Naţional din Timişoara, Ioan Ieremia, care se află în greva foamei de o săptămână în semn de protest faţă de conducerea acestei instituţii care, spune el, nu îl lasă să pună în scenă o ultimă piesă care să marcheze retragerea sa onorabilă din activitate, nu se va putea apropia de instituţia pe care a condus-o mai mulţi ani.

Această decizie a fost luată azi de Comisia de Ordine Publică din cadrul Primariei Timisoara. În replică, fostul regizor a anunţat că îşi va muta protestul în faţa casei directoarei Ada Hausvater. 

Comisia de Ordine Publică din cadrul Primariei Timisoara a decis, azi, că nu îl va lăsa pe Ioan Ieremia să se instaleze cu un banner în balconul Operei, aşa cum dorea acesta săptămâna trecută, când a intrat în greva foamei. Mai mult, aceeaşi comisie a decis să nu îi permită acestuia să protesteze în Piaţa Victoriei. În schimb, comisia îi dă dreptul lui Ioan Ieremia să protesteze oriunde în municipiu în afara acestei locaţii.

„În ceea ce priveşte organizarea unei acţiuni de protest în balconul Teatrului Naţional vă comunicăm faptul că solicitarea nu a fost aprobată deoarece întreaga zonă este considerată ansamblu istoric protejat şi, în conformitate cu HCL 22 din 2008, zona poate fi utilizată numai pentru acţiunile organizate de instituţie sau cu ocazia sărbătorilor de Paşti, Crăciun, Revelion şi alte evenimente de acest gen. Comisia de ordine publică dă aviz favorabil pentru desfăşurarea unei acţiuni de protest în municipiul Timişoara, însă în afara Pieţei Victoria, cu menţiunea că trebuie să vă adresaţi Poliţiei Municipiului Timişoara pentru a obţine avizul acestora în ceea ce priveşte stabilirea clară a locaţiilor şi a măsurilor necesare acestui tip de acţiuni”, se arată în decizia comisiei prezidată de primarul Gheorghe Ciuhandu.

În replică, Ieremia afirmă că se va folosi de această decizie pentru a protesta în faţa casei actualei directoare a TNT, Ada Hausvater.

„Aş putea să protestez în faţa casei directoarei. Mi-am cumpărat şi megafon. O să merg şi în faţa primăriei şi în faţa Prefecturii şi la Catedrală”, a spus Ieremia.

El susţine că va continua acţiunea sa de protest până când conducerea TNT va da curs cererii sale.

Vă reamintim că Ioan Ieremia s-a instalat, la mijlocul săptămânii trecute, în faţa TNT cu un banner şi a anunţat că a intrat în greva foamei, cerând să fie lăsat să pună în scenă o ultimă piesă, pe care o va finanţa singur. În replică, conducerea TNT a afirmat că nu are cum să dea curs cererii sale atât timp cât fostul regizor nu mai lucrează în această instituţie din 2005. Protestul său a fost întrerupt de un echipaj de poliţie care l-a informat pe grevist că trebuie să obţină avizul Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primariei Timisoara pentru a putea protesta.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor