ICR Banat-Crisana, ucis din fasa! Toate filialele din provincie isi inceteaza azi activitatea

De S.P.D.
3Comentarii
ICR Banat-Crisana, ucis din fasa
ICR Banat-Crisana, ucis din fasa
Nici n-a apucat filiala Banat-Crișana a Institutului Cultural Român să-și intre în rol (un rol oricum destul de neclar), că a fost sugrumată în fașă, deodată cu suratele ei din toată țara. Proiectul lui Andrei Marga de a înființa “extensii” ICR în toate provinciile istorice a fost desființat, așa încât și filiala creată pentru Arad-Timișoara își încetează, chiar de astăzi, activitatea.

Decizia ca Filialele Institutului Cultural Român (ICR) din provinciile istorice ale României – un proiect iniţiat anul trecut de fosta conducere a ICR – să-și încetze activitatea începând de miercuri, 31 iulie, a fost luată de Comitetul Director al instituţiei în urma unei analize a impactului acţiunilor derulate de acestea. Potrivit agenției Mediafax, în urma unei analize a impactului acţiunilor derulate de filialele din ţară ale Institutului Cultural Român, în raport cu misiunea institutului, cu priorităţile actuale şi cu resursele disponibile, Comitetul Director al ICR a decis încheierea acestui “program-pilot”. În consecinţă, începând cu 31 iulie, filialele ICR din ţară îşi vor înceta activitatea. “ICR le mulţumeşte pentru colaborare şi pentru efortul depus tuturor celor implicaţi în acest demers. Programul-pilot de înfiinţare a filialelor ICR în provinciile istorice ale României a fost lansat în luna octombrie 2012”, se arată în comunicatul de presă al ICR.

Proiectul înfiinţării filialelor Institutului Cultural Român în provinciile istorice ale României a aparţinut fostului preşedinte al ICR, Andrei Marga, ca parte a “efortului de a face activitatea Institutului Cultural Român cât mai accesibilă celor interesaţi din întreaga ţară”. Filialele din ţară ale ICR au fost deschise în cooperare cu primăriile şi consiliile judeţene respective. Fiecare dintre filiale a fost condusă de un director şi un director adjunct, desemnaţi de Institutul Cultural Român.

Filiala Banat-Crişana a fost inaugurată în 24 ianuarie 2013 cu sediul la Arad. Director a fost numit arădeanul Gheorghe Schwartz, iar director adjunct a fost desemnat, din Timișoara, poetul Lucian Alexiu, directorul editurilor Hestia și Anthropos.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor