„Iceberg” expus în faţa Centrului Cultural Francez din Timişoara

„Iceberg” expus în faţa Centrului Cultural Francez din Timişoara
Reprezentanţii Aquatim şi cei ai Centrului Cultural Francez (CCF) din Timişoara vor inaugura, marţi, la ora 16, în faţa CCF de pe bulevardul C. D. Loga, o operă de artă reciclabilă, sub forma unui iceberg, semnată de artistul Filip Petcu. Iniţiatorii proiectului vor să tragă astfel un semnal de alarmă asupra încălzirii globale.

Inaugurarea acestei opere de artă neconvenţională, în forma unui iceberg, are loc cu ocazia summit-ului ONU de la Copenhaga, care se desfăşoară în această perioadă, până în data de 18 decembrie, şi care tratează problema încălzirii climatice la nivel mondial. În cadrul summit-ului de la Copenhaga, aproape 200 de şefi de stat şi de guvern încearcă să pună bazele unui un nou acord internaţional de limitare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Reprezentanţii Aquatim s-au alăturat Centrului Cultural Francez din Timişoara într-un proiect de sensibilizare a opiniei publice, desfăşurat sub sloganul „Nu negociem cu clima, acţionăm”, invitându-l pe artistul Filip Petcu să creeze o operă de artă sub forma unui iceberg, care simbolizează retragerea gheţarilor şi topirea rapidă a gheţii de la Poli. „Este o operă din materiale reciclabile, din cartoane, pânză, lemn şi alte materiale, care va răâne expusă în faţa Centrului Cultural Francez până în data de 18 decembrie. Tema nu a fost aleasă întâmplător, iceberg-ul fiind unul dintre simbolurile încălzirii climatice deoarece 2,1 % din resursele de apă ale planetei se găsesc în gheţari şi calote polare”, spune Oana Hortopan, asistent comunicare şi relaţii publice la Aquatim.

Tot la Centrul Cultural Francez din Timişoara, persoanele interesate vor putea admira, până în 18 decembrie, expoziţia de fotografii şi texte „Energia, ce alegem pentru mâine?”,organizată în parteneriat cu Goodplanet, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Ecologiei, al Dezvoltării Durabile şi Amenajarea Teritoriului din Franţa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor