Iancu: La 19 ani, am refuzat Steaua, ca să ajung mecanic auto!

1Comentariu
Iancu: La 19 ani, am refuzat Steaua, ca să ajung mecanic auto!
Boss-ul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a vorbit pentru prima oară despre trecutul său. Dezvăluirea-şoc a constat în faptul că la vârsta de 19 ani era cât pe ce să ajungă în curtea Stelei, dar a preferat să agaţe ghetele în cui, pentru a deveni mecanic auto.

Istoria fotbalistică a patronului de pe Bega este una întortocheată, dacă stăm să ne gândim că s-a născut în cartierul Giuleşti, fiind un înflăcărat fan al Rapidului. Până la vârsta de nouă ani a locuit în afara graniţelor ţării, nevoit să îşi urmeze părinţii care lucrau peste hotare pentru regimul comunist, dar a revenit în ţară cu scopul de a-şi regăsi prima dragoste: fotbalul.

Aşadar s-a apucat serios de sportul rege, iar mărturisirea făcută de Iancu, aflat acum la vârsta a doua, pare de necrezut: „Eram într-o clasă specială pentru fotbal. Am făcut sport de performanţă! Dirigintele mi-a fost şi antrenor. Era cel mai specializat centru din Bucureşti de creştere a fotbaliştilor. Aveam o viteză foarte bună. Fiind şi înalt, am evoluat pe postul de atacant central şi de libero. Antrenorii erau mai duri decât cei de acum, dar fotbalul se preda temeinic la acea vreme. Nu existau alte plăceri care ne puteau distrage atenţia de la programul de zi cu zi”.

Iancu: Visam la o carieră glorioasă de fotbalist

Cum lucrurile îi mergeau strună pe plan profesional, Marian Iancu a hotărât să facă pasul spre fotbalul mare, trecând mai întâi pe la mai multe echipe de „pluton”. Totodată, finanţatorul lui Poli Timişoara a povestit că făcea parte dintr-un cerc privilegiat, tânărul atacant fiind ajutat din plin de părinţii lui.

„Am jucat în campionatul de tineret-speranţe. De la şcoală eram plasat pe la diverse echipe din Liga a II-a şi a III-a, cum ar fi Metalul, Mase Plastice, Mecanică Fină, Laromet… Aduceam totul de acasă, de la mâncare până la echipament. Aveam şi ghete din carton! Cine avea Adidas, era deja renumit. Eram privilegiat, fiindcă ai mei o duceau bine în străinătate şi îmi trimiteau cele necesare în Bucureşti. Speram să devin un mare jucător”, a declarat Iancu.

Toate ca toate, dar până la Steaua!

„La 19 ani am abandonat însă brusc fotbalul. Trebuia să ajung la Steaua şi să joc acolo. Mă luau în armată şi eram obligat să evoluez pentru echipe ale armatei, gen Steaua, ASA Târgu-Mureş, Gloria Buzău… Am refuzat Steaua. Am preferat să fac şcoala de şoferi şi să ajung apoi mecanic auto”, a fost declaraţia cu care Marian Iancu a reuşit să şocheze pe toată lumea.

Se pare că gustul afacerilor a învins până la urmă frumuseţea fotbalului. Actualul boss al timişorenilor a profitat din plin de şansele oferite de viaţă, mărturie stând acum realizările personale în plan financiar.

„Simţeam nevoia să am o meserie, să lucrez. Mi-am dat seama că trebuie să merg pe acest domeniu al mecanicii şi al garanţiilor auto. Era foarte bănos. Eram specializat în mecanică, motoare şi cutii de viteză. Câştigam un salariu pe zi, dar regimul de lucru era infernal. Munceam de dimineaţa, de la opt, şi până spre seară. Reparam maşini Dacia 1300. Am fost angajat la cel mai important centru de autoservice din Bucureşti. Aşa m-am despărţit de fotbal. Nu regret că n-am mai jucat, fiindcă n-aş fi ajuns niciodată unde sunt acum”, a conchis Marian Iancu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor