Şi minorii de un an vor avea paşapoarte

4Comentarii
Şi minorii de un an vor avea paşapoarte
Din această săptămână au intrat în vigoare câteva modificări referitoare la Legea paşaportului românesc. Două dintre acestea sunt esenţiale. În primul rând, nu se mai efectuează introducerea minorilor în paşapoarte, nici la confecţionarea acestora, nici ulterior la solicitarea titularului.

Noutatea constă în faptul că se vor confecţiona paşapoarte individuale pentru minori. Valabilitatea acestor documente va fi de trei ani. Normal, paşapoartele presupun şi introducerea unei fotografii a titularului. În concluzie, minorul de un an va deveni vedetă, se pare că va fi cumva ţinut în braţe de părinţi, dar în aşa fel încât să nu se vadă mâinile părinţilor…. În al doilea rând, modificările apărute în legislaţie se referă la procurile prin care se puteau realiza paşapoartele. Aceste documente nu vor mai fi acceptate. Serviciile consulare ale României în străinătate pot emite paşapoarte simple temporare. Pentru minorii până la 14 ani se poate depune în continuare o asemenea procură, se consideră că cererea se depune de părinţi şi nu de minor. Alte modificări în domeniu vor intra în vigoare din 31 decembrie, când va începe emiterea paşapoartelor electronice. Conform prognozelor, operaţiunea de emitere a acestor paşapoarte va deveni complet funcţională la 1 iunie 2009. Noul sistem se va introduce treptat, se începe cu Bucureştiul, iar pe măsura dotării cu aparatură se va extinde. În Timiş se apreciază că paşapoartele electronice se vor putea emite din luna aprilie sau mai.

Program puţin modificat de sărbători

Sărbătorile de iarnă modifică programul cu publicul la Serviciul de Paşapoarte. În majoritatea zilelor se va lucra conform programului. Modificările vor viza doar zilele de 22 şi 29 decembrie. În aceste zile, programul de lucru va fi între 8.30 şi 18.30, un program caracteristic zilelor de miercuri. Miercuri, ziua în care va fi Ajunul, va fi program până la 16.30. Din luna ianuarie se va trece la programul normal.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor