Şi după 52 de ani, amintirea zboară

Şi după 52 de ani, amintirea zboară
REŞIŢA – Ştefan Necula spune că este singurul om care a zburat cu planorul peste muntele Semenic.

Alături de Baby, planorul său, pilotul reşiţean a reuşit să cucerească văzduhul într-un mod cu totul aparte.

Acest lucru se întâmpla exact acum 52 de ani, pe când dl Ştefan era elev al şcolii de zbor fără motor A.V.S.A.P. şi a reuşit să zboare peste Muntele Semenic şi peste Munţii Ţarcului. Ziarele vremii prezentau fapta „maestrului“, cum i se spunea pe atunci dlui Ştefan, ca pe o performanţă deosebită. Instructorul său de zbor îl felicita atunci: „Ai stat în aer o oră şi 36 de minute! E o performanţă“.

Chiar şi acum, după o jumătate de secol, aviatorul de altădată vorbeşte cu nostalgie despre senzaţia de a fi stăpânul văzduhului, despre vremurile în care vedea lumea de la mii de metri înălţime. „Am reuşit să fac un lucru de care mă simt mândru.

Nimeni nu a mai reuşit să zboare cu un planor peste aceşti munţi“, povesteşte dl Ştefan. Din păcate, fapta sa este puţin probabil să fie repetată, întrucât „Tinerii din ziua de astăzi au alte preocupări“, cum ne-a spus în încheiere aviatorul.

Anca Preda

anca.preda@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor