Îi caută la instrumente

Inspectorii Direcţei de Sănătate Publică Timiş realizează în această perioadă un control tematic, cerut de Ministerul Sănătăţii, la cabinetele stomatologice.

Aceştia au controlat până acum 60 din cele 300 de cabinete stomatologice din judeţ. „Se urmăresc în special circuitele de sterilizare a instrumentarului folosit, evoluţia sterilizării, modul de aruncare a deşeurilor cu potenţial infecţios”, am aflat de la Dana Hurja, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

De la câteva cabinete, atât din Timişoara cât şi din judeţ au fost luate probe şi au fost făcute teste de sterilizare. În urma acestora, au fost depistate cinci cabinete care aveau aparatură de sterilizare veche, inspectorii recomandându-le înlocuirea acestora până la începutul lunii februarie anul viitor.

Controalele tematice la cabinetele stomatologice din judeţ continuă până la inspectarea unui număr cât mai mare din cele 300 de unităţi din judeţ. Inspectorii DSP vor trimite o raportare Ministerului Sănătăţii la sfârşitul acestei luni.
Regulament de plasare a anunturilor