Şi-au adus aminte de sinistraţi

Inundaţii
Inundaţii
După un an şi jumătate de la inundaţiile ce au lovit serios Banatul, ultimii timişeni afectaţi îşi vor reface casele.

Numai că nici de această dată ajutorul nu va fi acordat pentru toată lumea. Prefectura TImiş dispune de 12,5 miliarde lei vechi, care provin din donaţii, iar numărul solicitărilor de reconsolidare a caselor care, deşi nu au fost luate de ape anul trecut, au totuşi nevoie de reaparaţii capitale. „Banii nu aveau cum să ne ajungă pentru toată lumea aşa că a trebuit să facem o selecţie. 231 de case au fost scoase de pe listă. Unele dintre ele au fost cumpărate deoameni care ştiau pe ce dau banii, alţii sunt plecaţi la muncă în străinătate, alţii au primit de la Guvern materiale pentru reconsolidare iar câteva sunt părăsite”, a precizat subprefectul Zoltan Marossy.

Printre casele pentru care se vor acorda ajutoare există 60 în care nu se mai poate sta. Ajutorul bănesc maxim propus pentru aceste case este de 200 de milioane de lei vechi. Şi 48 de familii care nu au primit ajutor, dar care au început să-şi reconstruiască locuinţele vor primi câte 30 de milioane de lei vechi. „În a treia categorie sunt cei care nu au avut grijă de casele lor nici înainte, nici după inundaţii. Sunt opt familii, dar propunerea noastră este de un ajutor de maxim 18 milioane de lei vechi”, a declarat suprefectul. El a mai precizat că lucrările pot fi realizate şi prin intermediul autorităţilor locale, dar în orice situaţie cheltuielile vor fi decontate doar pe baza de acte justificative.

Carmen Barna
carmen.barna@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor