I-a trădat agitaţia şi stresul

Doi bihoreni au încercat să ajungă ilegal în Irlanda, cu ajutorul unor paşapoarte false ungureşti.Cei doi, soţ şi soţie, au declarat sâmbătă, pe aeroportul Timişoara, că vor să ajungă în Italia.

Starea lor de agitaţie le-a dat de bănuit poliţiştilor de frontieră care au decis să facă verificări suplimentare. Surprizele au apărut la controlul corporal: femeia purta pe burtă, lipite cu scoth, două paşapoarte şi două permise de conducere emise pe numele a două persoane din Ungaria, dar cu fotografiile celor doi soţi.

Luaţi la intrebări, soţii au mărturisit că îşi doreau de fapt să ajungă în Irlanda. Nu aveau vize de intrare în acest stat, iar „cunoscutul” le-a trimis actele faslificate, în schimbul a 2.000 de euro. Cei doi intenţionau să le folosească pentru a ajunge din Italia în Irlanda, sub o identitate falsă. S-au ales însă cu un dosar penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Poliţiştii de frontieră spun că în 2005 s-au confruntat cu o creştere semnificativă a numărului celor care încearcă să intre sau să iasă din ţară cu documente falsificate. În cazul cetăţenilor români, cea mai frecventă metodă de falsificare este înlocuirea fotografiei de pe un paşaport care aparţine unei alte persoane”, ne-a declarat comisarul Viorel Alexe, purtătorul de cuvânt al IJPF Timiş.
Regulament de plasare a anunturilor