Hunedoara ştie să ceară mai bine bani decât Timişul

2Comentarii
Hunedoara ştie să ceară mai bine bani decât Timişul
Regiunea de Vest a reuşit depunerea unui număr de 113 proiecte de finanţare, în valoare de 242 milioane de euro, pe Programul Operaţional Regional, finanţat de Uniunea Europeană.

Suma pare destul de mică dacă avem în vedere că valoarea totală alocată regiunii este de 439,67 milioane de euro. Mai mult, din cele 113 proiecte depuse, 50 de proiecte, în valoare de 71 de milioane de euro au fost respinse, în timp ce alte opt proiecte se află în etapa de evaluare. Cele mai puţine proiecte sunt solicitate în domeniul social, învăţământ şi sănătate, am aflat de la Sorin Maxim, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest. „Probabil că acest tip de proiecte sunt mai puţin vizibile, nu au acelaşi impact ca cel al unui drum reabilitat”, a mai spus Maxim. Interesant, cel mai activ judeţ din Regiunea Vest, în domeniul scrierii proiectelor, este Hunedoara. Timişul şi Aradul sunt la mijloc, în timp ce Caraşul a adoptat strategia scrierii şi solicitării de finanţări pe proiecte mai puţine, dar de dimensiuni mai mari. Un exemplu în acest sens este reabilitarea drumului de acces de la Văliug la Semenic şi în continuare către Slatina Timiş. O lucrare de anvergură care va ajuta la dezvoltarea turismului în zona Banatului. De ce sunt atât de multe proiecte refuzate de la aprobare? „Multe nu au documentaţia în regulă, la altele actele de proprietare nu sunt conform cerinţelor”, a mai spus Maxim. Pe domeniul sănătate singurul proiect care prinde deja contur este cel pentru realizarea unui spital de urgenţă la Deva.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor