Haos in circulatia tramvaielor, la Timisoara, din cauza unui fir ars

11Comentarii
Haos in circulatia tramvaielor, la Timisoara, din cauza unui fir ars
O defecţiune electrică la unul din punctele de alimentare a RATT de pe str. 1 Decembrie 1918 a paralizat traficul şi a dat peste cap, timp de o oră, circulaţia tramvaielor din jumătate de oraş.

Oameni zgribuliţi rămaşi prin staţii cu zecile de minute, tramvaie adunate ciorchine, claxoane, înjurături, nervi şi mult timp pierdut. Cam la asta duce o infrastructură învechită, cel puţin în zona de contact dacă nu şi cea de linie-cale, cum este cea deţinută în momentul de faţă de RATT. Este exact ce s-a întâmplat astăzi, cu începere de la ora 13.05, când firul de lucru, unul greu încercat, de pe strada 1 Decembrie, s-a ars în zona punctului de alimentare amplasat aici.

Defecţiunea a paralizat complet circulaţia tramvaielor de pe liniile 5, 6, 8 şi, prin blocajul creat în intersecţia de la „Banatul” cu str. Ştefan cel Mare, şi a celor de pe linia 4. Situaţia a fost agravată în plus de faptul că totul s-a întâmplat în week-end, atunci când numărul tramvaielor ce deservesc călătorii este şi aşa mai redus.

„De vină e infrastructura de contact, e prea veche. Am încercat să suplinim lipsa tramvaielor cu autobuze, două maşini făcând legătura între AEM şi Banatul, şi să reducem pe cât posibil disconfortul produs călătorilor. N-am putut prelungi mai mult traseul autobuzelor pentru că acestea ar fi trebuit să treacă prin Piaţa Traian, lucru mai dificil de realizat”, a explicat Ionuţ Nasleu, directorul adjunct al RATT, sosit la faţa locului

Cum linia 4 are însă punct terminus în capătul celălalt al oraşului, pe Calea Torontalului, măsura conducerii Regiei nu prea le-a fost de folos călătorilor ce se deplasau mai departe de str. Ştefan cel Mare. O parte dintre ei au reuşit să ajungă totuşi la destinaţie deoarece, aşa cum au anunţat cei de la dispeceratul RATT, vatmanii a două tramvaie de pe liniile 4 şi 5 care circulau înspre Piaţa Traian pe sensul dinspre Piaţa Libertăţii, au fost îndrumaţi să întoarcă la bucla de la Gara de Est, fiind evitată astfel zona blocată.

Întreaga harababură a durat o oră, acelaşi dispecerat RATT comunicând faptul că, la ora 14.05, circulaţia a fost reluată conform graficului.

 Intersecţia de la „Banatul” tinde astfel tot mai mult să devină un adevărat Triunghi al Bermudelor pentru tramvaiele Regiei de transport local, incidentul de astăzi survenind după ce numai departe de aseară, în jurul orelor 22, circulaţia fusese perturbată în aceeaşi zonă vreme de câteva zeci de minute, din cauza unui vagon sărit de pe şine.   

 

Marius Horescu11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor