Hangar militar transformat in… insula exotica

De Laura Manole
Tropical Island Resort
Tropical Island Resort
Dacă în Emiratele Arabe Unite, mai exact în Dubai, există o celebră şi gigantică  pârtie de schi acoperită, de ce n-ar exista în inima Europei o oază tropicală, ce poate concura fără probleme oricare insulă exotică autentică din lume?… Dacă „staţiunea alpină” din Dubai se află amplasată în interiorul unui mega centru comercial, Mall Of The Emirates, insula tropicală europeană a fost construită într-un vechi hangar militar dezafectat din Germania.

De la înălţime, nimeni nu ar putea ghici vreodată ce se ascunde în fostul hangar militar german, situat în apropierea Berlinului, şi care adăpostea în trecut aeronave de luptă. Hangarul are o lungime de 360 de metri, lăţimea de 210 metri, iar înălţimea este de 107 metri. Acesta a fost transformat într-un habitat interior, ce imită fidel, până la cel mai mic detaliu, o insulă exotică. Aici se regăsesc peste 29.000 de plante tropicale, care alcătuiesc o floră remarcabilă. Pe lângă aceste plante, au fost aduse şi păsări exotice.

Pentru a realiza o atmosferă cât mai apropiată de cea dintr-un colţ de rai, au fost montate difuzoare bine camuflate, prin care se aud în surdină sunetele naturii specifice zonelor de la tropice. Dacă toate acestea nu erau de-ajuns, un parc acvatic, o plajă cu nisip natural şi un soare artificial întregesc tabloul unui loc în care relaxarea este literă de lege. Temperatura constantă din complexul Tropical Island Resort, se menţine în permanenţă între 24 şi 25 de grade celsius, indiferent de anotimp, iar cea a apei, de la 28°C în Marea Sudului, la 32°C în Laguna Bali, cum au fost acestea numite.

Este o adevărată oază de evadare după o săptămână de muncă solicitantă, atât pentru berlinezi, cât şi pentru germanii din celelalte landuri sau oraşe, şi… de ce nu, chiar şi pentru europenii din alte ţări, care nu au suficient timp pentru o călătorie spre o insulă exotică îndepărtată. Programul de funcţionare este pe toată durata zilei, în fiecare zi din an. O zi petrecută în acest paradis tropical costă 25 de euro.  Cum, însă, cu siguranţă, o zi n-o să fie de ajuns, puteţi să vă prelungiţi vacanţa, ramanand peste noapte în corturile amenajate pe nisip, pentru încă 23 Euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !