Halele fostei Electromotor s-au transformat in centru global de operare retele al unei importante companii IT&C

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
13Comentarii
Halele fostei Electromotor s-au transformat in centru global de operare retele al unei importante companii IT&C
Pe locul fostelor fabrici Electromotor funcţionează, de câteva zile, cel mai mare centru global de operare rețele, al uneia dintre cele mai mari companii IT de pe plan mondial. Investiţia societăţii francezo-americane a fost de două milioane, iar în hala proaspăt renovată, în suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi, vor lucra câteva sute de specialişti, care vor oferi, de la Timişoara, servicii de specialitate pentru un număr de 20 de firme de calibru din întreaga lume.

Locaţia unde în urmă cu doar câţiva ani, de pe bulevardul Republicii din Timişoara, se realizau motoare electrice, a fost total schimbată. Una dintre hale, în suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi, a fost total schimbată şi reamenajată. În urma unui contract de închiriere valabil pe mulţi ani, aici a fost mutat centrul global de operare reţele al companiei Alcatel-Lucent, deja existent la Timişoara, dar într-o altă locaţie. Doar investiţia realizată de societatea amintită, în infrastructura IT implementată aici, a depăşit două milioane de euro.

Aici vor lucra câteva sute de specialişti, care vor oferi service, consultanţă şi management de reţele pentru câteva dintre cele mai mari companii din domeniul IT şi telecomunicaţii. În total, se oferă servicii în şapte limbi străine. Deocamdată este vorba de sprijin pentru 20 de asemenea societăţi, majoritatea din Franţa, Germania şi Marea Britanie.

„Aici, în noua locaţie suntem pregătiţi pentru creştere, în România sunt printre cei mai buni specialişti în domeniul IT şi telecomunicaţii. Noua locaţie oferă un spaţiu adecvat şi flexibil pentru acest tip de activitate. De aici oferim suport pentru 150 de produse, realizate de numeroşi producători nu doar de la Alcatel-Lucent.”, ne-a declarat Friedrich Trawoeger, președinte, divizia globală de centre de operare de servicii în cadrul companiei amintite.

La rândul său, Raoul Ros, general manager al filialei din România al companiei a declarat: „Când am început acum zece ani, am început pentru preţul redus al costului cu forţa de muncă. Situaţia nu mai este la fel, costurile sunt importante, dar noi alegem această locaţie pentru inovaţie, calitate”.

„Clădirea este diferită faţă de cea precedentă, dar aici oamenii pot comunica mai uşor între ei. Oferă flexibilitate, ne putem organiza în funcţie de cerere. Este în zona centrală a Timişoarei, această arie va creşte”, ne-a mai declarat Raoul Ros”.

Lucrările de renovare a vechii hale au demarat în luna iulie a acestui an.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor