Halci de carne, biserici si oi la Muzeul de Arta: s-a deschis expozitia lui Gheorghe Fikl

Halci de carne, biserici si oi la Muzeul de Arta: s-a deschis expozitia lui Gheorghe Fikl
Hălci de carne sângerânde, interioare somptuoase de biserici în care preotul oficiază în vreme ce sub cupola înaltă îl ascultă oi vii. Sfeşnice înalte, draperii grele de catifea stacojie, abatoare şi câini de rase stranii, cu ochi neliniştitori. Aşa arată lucrările de mari dimensiuni pe care pictorul timişorean Gheorghe Fikl le-a adus în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timişoara.

Vernisajul a avut loc joi seara la muzeul de la Palatul Baroc, iar cei care au dorit să vadă mai bine operele artistului suprarealist s-au văzut nevoiţi să aştepte până la finele evenimentului, căci spaţiul a fost plin-ochi. Semne bune a desluşit în acest lucru scriitorul Robert Şerban, care a vorbit despre solidaritate culturală şi a punctat că la fel de demnă de atenţie precum însăşi expoziţia este lansarea, cu acelaşi prilej, a albumului FIKL, apărut la Editura Cosmopolitan Art. Orchestrată de Galeria  Calina, dubla întâmplare plastică l-a avut drept invitat pe criticul de artă Pavel Şuşară.

„M-am intersectat cu pictura lui Gheorghe Fikl în urmă cu câţiva ani. Demersul său de atunci a creat o breşă în ceea ce însemna obişnuinţa expoziţională din Bucureşti. Ceea ce vedem aici e o continuare, căci lucrările lui vorbesc despre tendinţe divergente, despre o conflictualitate interioară care consumă. Pictura de acest gen nu se poate face din vârful degetelor”, a subliniat Şuşară.

Expoziţia de la Muzeul de Artă din Timişoara poate fi vizitată odată cu toate celelalte, zilnic între orele 10.00-18.00, mai puţin luni. Costul unui bilet este de 5 lei, iar studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere.

Codrina Diana Tomov0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !