Halasz, confirmat pe post: a luat concursul de inspector scolar general adjunct de Timis

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
Halasz, confirmat pe post: a luat concursul de inspector scolar general adjunct de Timis
© Tion: Halasz – confirmat pe post: a luat concursul de inspector scolar general adjunct de Timis
Halasz Ferenc este inspector școlar general adjunct de Timiș pentru încă patru ani. Inspectorul școlar general adjunct de Timiș a participat la concursul desfășurat în această săptămână și a trecut toate testele, urmând să semneze un contract cu Ministerul Educației pe patru ani. Halasz a mai încercat, în primăvara lui 2015, acest demers, dar a renunțat după prima probă, la fel ca și alți inspectori. Între timp, aceștia au fost numiți cu delegație.

Acum a venit din nou vremea concursului, iar Halasz s-a prezentat și a trecut cu brio testele. Va fi în continuare inspector, pentru patru ani. Nu același lucru l-a făcut și actualul inspector școlar general adjunct Aurelian Sima. Acesta nu s-a înscris la concurs din motive personale, așa că, cel mai probabil, va fi eliberat din funcție în câteva zile. La concursul de la București a mai fost prezent și Angel Păcurar, de la Liceul Auto din Timișoara, care nu a promovat.

„Au fost trei probe, proba de CV, a fost un test grilă cu probleme de management, legislație și a fost un interviu care a constat în prezentarea ofertei manageriale și a unui studiu de caz asupra unei probleme din învățământul timișean și au fost întrebări din legislație”, a spus Halasz Ferenc. Inspectorul școlar general adjunct Halasz Ferenc a luat 121,75 de puncte din 150 (cât a fost punctajul maxim, 105 fiind minimul). Practic, „tradus” în note, asta înseamnă în jur de 8,30.

Acum, Inspectoratul Școlar Județean Timiș este condus de trei oameni care au luat concursurile de inspectori: Aura Danielescu – inspector școlar general, Mihaela Petrov – inspector școlar general adjunct și Halasz Ferenc – proaspăt reconfirmat în funcția de inspector școlar general adjunct prin promovarea concursului.

Lui Aurelian Sima, după cele cinci zile de contestații, îi va veni o dispoziție privind eliberarea din funcție, conform reprezentanților IȘJ Timiș. Se va face o altă propunere pentru numirea unui inspector cu delegație, până în toamnă, când, cel mai probabil, va avea loc un nou concurs.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor