Haiku-uri din toată ţara s-au adunat la Timişoara

Floarea de cireş
Floarea de cireş
TIMIŞOARA – Palatul Copiilor din Timişoara a lansat în acest an un concurs naţional de haiku-uri şi fotografie – Floare de cireş – la care s-au înscris cu lucrări peste 90 de participanţi.

Startul a fost dat în luna februarie, iar în prezent creaţiile trimise la Timişoara sunt jurizate de Robert Şerban, Yuko Sugino (lector în cadrul UVT), Lia Lucia Costea (inspector de limba română) şi Liliana Porojan Mendrea.

Adresat elevilor de clase primare, gimnaziale şi liceale, acest concurs a avut un caracter interdisciplinar, în măsura în care textele (haiku-urile) înscrise în concurs au venit însoţite de o fotografie color care ilustrează elementul/evenimentul din natură ce le-a inspirat.

“Răsăritul soarelui, zborul unui stol de cocori, alunecarea unui melc pe un trunchi ars, un copac înmugurit, un vulcan noroios au fost pretexte pentru a scrie un haiku şi pentru a face o fotografie care să reţină fragilitatea unei secunde. Concursul şi-a propus să descopere şi să promoveze: oameni, miniaturi lirice, talente”, declară Raluca Lungu, organizator al competiţiei şi în acelaşi timp profesor de limba şi literatura română la Palatul Copiilor din Timişoara.

Criteriile de evaluare a creaţiilor înscrise în concurs au urmărit respectarea regulilor de scriere a unui haiku, coeziunea textului cu imaginea şi originalitatea. După decernarea premiilor, la Palatul Copiilor din Timişoara urmează să fie organizată o expoziţie cu cele mai reuşite haiku-uri şi fotografii înscrise în concursul „Floare de cireş”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !