H5, descoperit la găini în Brăila şi Periprava

H5, descoperit la găini în Brăila şi Periprava
Ministerul Agriculturii a confirmat în această dimineaţă prezenţa a trei noi focare de gripă aviară. Virusul H5 a fost descoperit la păsări domestice în localitatea Periprava, la 10 kilometri de Chilia, precum şi în satele Bumbăcari şi Dudescu, din judeţul Brăila.

Virusul a fost izolat, iar pentru a afla cât este de periculos, vor fi trimise mostre la laboratorul de specialitate din Marea Britanie.

Prezenţa virusului H5 a fost confirmată în jurul orei 11 la cadavre de găini în localitatea Periprava, aflată la graniţa cu Ucraina.

Este o localitate mică, cu 60 – 65 de gospodării şi aproximativ 350 de păsări La doar două ore de la depistarea noului focar de gripă aviară în Periprava, ministerul agriculturii a primit rezultatele analizelor la probele recoltate de la păsări din Bumbăcari şi Dudescu.

În ambele cazuri, s-a confirmat virusul H5, iar în zone s-a instituit carantina. În Bumbăcari vor fi ucise aproximativ 250 de păsări, în timp ce în satul Dudescu, vor fi omorâte aproximativ 8000 de păsări.
Regulament de plasare a anunturilor