Guvernul va aproba privatizarea BCR

Guvernul va aproba privatizarea BCR
Contractul de privatizare a Băncii Comerciale Române urmează să fie aprobat astăzi de guvern.

La Palatul Victoria a fost convocată o şedinţă extraordinară, special pentru a anliza şi aproba modul în care se va încheia cea mai mare privatizare românească din ultimii ani.

Datele contractului vor fi păstrate, deocamdată, confidenţiale.
Contractul de privatizare a Băncii Comerciale Române va fi aprobat de guvern sub forma unui proiect de lege care va fi trimis apoi parlamentului. Documentul trebuie să stabilească foarte clar datele privatizării- câţi bani va obţine statul român, în câte tranşe vor intra în bugetul de stat şi eventualele angajamente pe care şi le va lua câştigătorul pachetului majoritar al Băncii Comerciale Române.

Contractul va rămâne însă unul confidenţial până în momentul când acesta va fi semnat de autorităţile române şi de instituţia care va prelua activele băncii. În aceste condiţii, este de aşteptat ca Executivul să anunţe la finalul şedinţei de astăzi doar simpla aprobare a contractului şi eventual, un calendar al acţiunilor ce urmează a se desfăşura până la vânzarea efectivă a pachetului majoritar al BCR.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că viitorul proprietar al Băncii Comerciale Române va fi anunţat pe data de 21 decembrie.
Regulament de plasare a anunturilor