Guvernul reduce posturile din administraţia centrală, nu din sectorul bugetar

Guvernul reduce posturile din administraţia centrală, nu din sectorul bugetar
Guvernul va reduce cu 20% numărul de posturi din administraţia publică centrală, reprezentând ministere şi agenţii guvernamentale, fără ca decizia să afecteze angajaţii din întregul sistem bugetar.

“Decizia se referă numai la funcţionarii din administraţia centrală, nu la angajaţii din întregul sector bugetar. S-a constatat că numărul funcţionarilor din ministere a crescut în ultimii ani foarte mult şi s-a decis în Guvern, pe baza discuţiilor de miercuri seara din Coaliţie, o «raţionalizare» a posturilor din administraţia centrală”, au declarat surse oficiale. Reducerea cu 20% a posturilor din administraţia centrală va fi calculată la numărul de locuri din organigrama ministerelor, în care sunt incluse şi posturi neocupate, dar bugetate, şi va fi efectuată în special prin desfiinţarea locurilor neocupate şi pensionări, nu doar prin concedieri de personal. “Fiecare ministru va analiza organigrama din propria instituţie şi va formula propuneri în vederea reducerii acestor posturi. Reducerea de 20% reprezintă o medie, deoarece într-un minister vor fi reduse, de exemplu, 8% din posturile bugetate, iar în alt minister 14%. Situaţia urmează să fie analizată inclusiv din punct de vedere al procedurii”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale. Premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, au declarat de mai multe ori în ultimele săptămâni, că suma cheltuielilor cu personalul din administraţia publică va fi redusă gradual cu până la 20% comparativ cu 2008, prin eliminarea de la bugetare a aproximativ 139.500 posturi vacante din instituţiile publice centrale şi locale existente la 31 decembrie 2008. Prevederea este inclusă şi în programul de guvernare PDL-PSD.

Sursa: Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor