Guvernul iroseşte materialele de construcţie pe comune neafectate de inundaţii

Guvernul iroseşte materialele de construcţie pe comune neafectate de inundaţii
În timp ce 27 de familii de sinistraţi din Ţibeni, judeţul Suceava, aşteaptă în frig materiale pentru reconstrucţia caselor distruse de puhoaie, vecinii lor din comuna Arbore au primit tone de ciment şi stive de cărămizi deşi nu au nevoie urgentă de ele.

La prima vedere ar putea părea o greşeală însă autorităţile susţin că totul a fost calculat cum trebuie, iar materialele au fost trimise acolo unde erau necesare. Materialele de construcţie trimise în comuna Arbore din judeţul Suceava i-au luat prin surprindere atât pe primar cât şi pe localnici, care spun că în zonă nu au fost case distruse de inundaţii.

”Am primit materiale de construcţie printr-o Hotărâre de Guvern, dar nu le-am folosit pentru că nu s-a aprobat de consiliu, pentru că nu e legal deoarece nu am declarat case distruse”, susţine primarul comunei Arbore, Ionel Hrincescu.

La numai câţiva kilometri depărtare, în satul vecin, 27 de familii aşteaptă şi acum materialele pentru reconstrucţia caselor distruse de ape. Sinistraţii din Ţibeni sunt disperaţi. Oamenii se tem că iarna îi va prinde tot în modulele neîncălzite în care stau acum, încercând să se apere de frig cu sticle umplute cu apă caldă şi focul de la aragaz.

Materialele de construcţie vor ajunge cu întârziere la Ţibeni din cauza unei greşeli de redactare a raportului de evaluare a pagubelor produse de inundaţii.

S-a greşit nu ştiu cum s-a făcut. Dar acum vine o comisie şi se trimite un raport la guvern”, a precizat primarul din Ţibeni, Mihai Lavric.

O altă încurcurătură s-a creat la Ţibeni atunci când primarul a împărţit unui număr de 41 de familii, materiale de construcţii pentru doar 14 case. Drept urmare, fiecare familie a primit câţiva saci cu ciment şi câte 40 de bucăţi de BCA. Oamenii spun că nu pot să îşi refacă locuinţele în aceste condiţii.

Autorităţile promit însă că situaţia se va remedia, iar sinistraţii îşi vor petrece iarna în casele lor.

Sursa: Realitatea.net0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor