Groapa de la Parţa e închisă cu… butoaie şi cauciucuri

10Comentarii
Groapa de la Parţa e închisă cu… butoaie şi cauciucuri
Timiş – Autorităţile locale au închis, în sfârşit, groapa de gunoi de la Parţa, la finele anului trecut, fără ca măcar să fi început lucrările la noul deponeu ecologic de la Ghizela. Gunoaiele timişorenilor vor fi împachetate în baloţi şi depozitate, temporar, pe o platformă din apropiere de CET Sud. 

Bomba ecologică de la Parţa-Şag, din apropierea Timişoarei, şi-a încetat activitatea la sfârşitul anului, autorităţile conformându-se astfel cerinţelor europene. Închiderea deponeului a fost negociată şi cuprinsă în Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană. În caz contrar, prin încălcarea acestei prevederi, riscam să fie declanşată procedura de infrigement, ceea ce ar fi atras amenzi considerabile pentru statul român. În prezent, accesul la groapa de gunoi de la Parţa este blocat, pe partea pe care intrau maşinile, de… câteva butoaie şi cauciucuri puse unele peste altele, iar mai mulţi câini s-au aciuat în zonă şi par a păzi „obiectivul”… Operatorul de salubrizare Retim Ecologic Service mai poate depozita, în continuare, la rampa de la Parţa, deşeuri rezultate din demolări, resturi de materiale de construcţii şi pământ excavat. Cum lucrările la deponeul ecologic de la Ghizela nici măcar n-au început şi de-abia în februarie vom afla firma care a câştigat licitaţia pentru construirea obiectivului, deşeurile menajere provenite de la timişoreni vor fi depozitate temporar pe o platformă aflată la câţiva kilometri de vechea groapă. Societatea Retim a achiziţionat un utilaj de compactare a deşeurilor. Maşinăria, care a costat un milion de euro, a fost pusă în funcţiune pe un amplasament situat în spatele hipermarketului Real, pe Calea Şagului, în apropiere de CET Sud. Aceasta poate procesa, zilnic, 400 de tone de gunoi, ceea ce înseamnă 200 de baloţi. Deşeurile, împachetate în baloţi, vor sta aici până când va fi gata noul deponeu ecologic de la Ghizela, autorităţile judeţene estimând că acesta va fi deschis la sfârşitul acestui an, la finele lunii noiembrie. Neputinţa administraţiei judeţene de a realiza la timp deponeul şi necesitatea de a face noi investiţii pentru a oferi soluţii alternative pentru gunoaiele timişorenilor a dus însă aproape la dublarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare în Timişoara, de la începutul acestui an. Tarifele au fost scumpite la finele anului trecut, prin hotărâre de consiliu local, la solicitarea Retim, care are concesionat de la primărie serviciul de salubrizare.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor